Gaat een maximum van 30km/per uur echt werken op de Beusichemseweg?

22 oktober 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Gaat een maximum van...

Op de Beusichemseweg tussen ‘T Goy en de Lekdijk mag je vanaf vorige week 30 km/per uur. De snelheid voorheen was 60km.  Fietsersbond Houten liet vorige week op twitter weten dat ze er erg blij mee zijn, maar gaat het ook echt werken?

Op een doordeweekse ochtend in ‘t Goy is het vaak stil en rijden er enkele auto’s op de wegen. Maar in de avondspits is het vaak drukker door verkeer dat vanuit Wijk bij Duurstede naar Houten gaat. Veel verkeer rijdt daardoor over de Beusichemseweg. De weg was tot voor kort 60 km/per uur maar tegenwoordig ligt de max op 30.

Inwoners van ‘T Goy zien nog weinig effect. ‘Het is zo rustig op de weg dat iedereen flink doorrijdt. Auto’s rijden vaak 80km terwijl dat niet altijd even veilig is’ aldus een inwoner.

‘Scholieren die naar Culemborg gaan maken vooral in de ochtend en middag gebruik van de weg en dan zie je gevaarlijke situaties ontstaan. Als scholieren met drie naast elkaar rijden en er komt een auto aanstormen dan ontstaan er vaak gevaarlijke situaties’ 

De inwoner denkt dat de snelheidsverlaging alleen kan helpen er op gecontroleerd gaat worden. ‘Anders staat het bord er voor niks en zullen auto’s hard blijven rijden’ aldus de inwoner van ‘T Goy.

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love