Fysiek vergaderen in coronatijd onverantwoord?

26 oktober 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Fysiek vergaderen in coronatijd...

De Ronde Tafelgesprekken over de Ruimtelijke Koers in Houten zullen binnenkort gaan starten in fysieke vorm. Maar dat vindt Houten Anders! onverantwoord. 

Aan ‘t Groentje laat de partij weten: ‘Wij vinden dat de gemeenteraad het niet kan maken om tegen de adviezen van de overheid in te besluiten om bijeenkomsten te organiseren waar inwoners kunnen inspreken over hun eigen leefomgeving. Het is voor inwoners belangrijk, dus je zet hen in zekere zin voor het blok en dat moet je niet doen.

In een tijd dat zelfs de koning terug moet komen uit Griekenland in verband met zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid, begrijpt onze fractie niet waarom de gemeenteraad haar verantwoordelijkheid niet neemt.’

Houten Anders! wil het proces niet vertragen maar vindt wel dat de gemeente het debat op een verantwoorde manier moet uitvoeren. ‘Wij hebben daarom een alternatief voorgesteld om het plan te splitsen in twee of meer delen om geen vertraging op te lopen, waarbij bijvoorbeeld de Molenzoom alvast ontwikkeld kan worden. Wat ons betreft kan dit wel via één of meerdere TEAMS-sessies besproken worden, omdat het een veel overzichtelijker gebied is en het aantal insprekers zal dan beperkter zijn. Op die manier  kunnen we  er – ook digitaal – de tijd voor nemen’, aldus de partij aan het ‘t Groentje.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love