75e herdenkingsjaar vrijheid afgesloten

26 oktober 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. 75e herdenkingsjaar vrijheid afgesloten

Op 26 oktober werden bij het gemeentehuis 2 vlaggen van 75 jaar Vrijheid gestreken. Hiermee werd officieel de herdenking van 75 jaar vrijheid in Houten afgesloten.

 

Tijdens de korte ceremonie werd stilgestaan bij de activiteiten toch nog doorgingen in dit bijzondere jaar. Zo was er op 12 januari het nieuwjaarsconcert “75 jaar Vrijheid” door musici van het Houtens Muziek Collectief. Op 26 januari werd er tijdens de Holocaustherdenking in de H. Michaelkerk in Schalkwijk het Lichtmonument onthuld, onderdeel van het nationaal monument “Levenslicht”.

In `Aan de Slinger` waren er diverse optredens o.a. door leerlingen van College de Heemlanden en door Amnesty International Houten. Op 29 april is het nieuwe herdenkingsmonument op het Plein onthuld. Op 4 mei zijn er foto’s geplaatst bij de herdenkingsplaquette in ’t Goy en de oorlogsgraven op de begraafplaatsen in Schalwijk en Tull en ’t Waal. Op die dag ging ook oorlogsdocumentaire “Lijnen in het land” in première over het Eiland van Schalkwijk tijdens WOII.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love