Koop je kaarten voor de populaire voorstelling: “3 miljoen voetstappen naar Sicilië”

22 november 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Koop je kaarten voor...

Iedere week bellen de DJ’s van Enthousiasper met een artiest die deze week in het theater Aan de Slinger op komt treden. Zaterdag spraken Jos en Jasper met regisseur Koos Terpstra die op donderdag 25 november met het stuk “3 miljoen stappen naar Sicilië” van actrice Nhung Dam in het theater Aan de Slinger staat.

Tijdens de vorige corona lockdown is actrice Nhung gaan wandelen om toch maar wat in beweging te blijven. Na enige tijd kwam ze erachter dat wanneer ze al deze voetstappen bij elkaar op zou tellen ze uiteindelijk in Sicilië uit zou moeten zijn gekomen. Hierover hebben Koos en Nhung een voorstelling gemaakt met als locatie de plekken waar ze langs zou komen.

“3 miljoen stappen naar Sicilië” is een verhaal waar veel in zit. Het is een spannende voorstelling maar tegelijk verschrikkelijk grappig. Het is een combinatie tussen toneel en cabaret waarbij je aan het einde met tranen in je ogen zit. Het is een verhaal waar ook veel liefde in zit omdat Nhung deze tocht gedeeltelijk samen met haar vriend loopt. Onderweg komt ze verschillende mensen tegen die ze allemaal zelf speelt.
Het is een wandeling door je eigen hoofd, niet alleen dat van Nhung zelf maar ook zeker in de hoofden van het publiek. Koos ziet tijdens de voorstelling mensen zich vaak afvragen hoe ze zelf met de situatie om zouden gaan. Van alles komt voorbij! Van feitjes, muziek, ontroerende verhalen en dat alles als monoloog

Waar veel mensen stil zijn komen te zitten tijdens corona zijn Koos en Nhung deze voorstelling gaan maken. Dit heeft beide goed door de lockdown heen geholpen. Zodra er weer met twee man in een ruimte gezeten kon worden zijn ze de tijd goed gaan gebruiken door teksten te gaan schrijven.
Dat Koos en Nhung elkaar opzochten was geen toeval. De twee werken al tien jaar samen en dit is daarom ook niet de eerste voorstelling die ze samen maken. Het is een heel mooi proces geweest waarbij ze heel veel op Oerol hebben gestaan, in kleine zaaltjes hebben gespeeld en samen steeds verder groter zijn gegroeid. Uiteindelijk heeft het geleid tot deze voorstelling die nu zelfs op de nominatie staat om een tv-serie te worden!

Deze voorstelling is op de lijst van 15 best gerecenseerde voorstelling van 2020 komen te staan en dat bewijst wel dat dit een heel goed gelukte voorstelling is.
“De ene voorstelling lukt natuurlijk wel wat beter dan de ander maar dit is wel een heel goed gelukte voorstelling” aldus Koos. Die er verder niet zo van opkijkt om op zo’n lijst te staan omdat hem dit wel vaker is overkomen. Hij heeft inmiddels al wel zo’n 250 voorstelling gemaakt in zijn leven waarbij hij soms een hit te pakken heeft en de andere keer weer het lachertje van de week is. Ook aan de slechter ontvangen voorstellingen werk je even hard als aan de succesnummers. Altijd 100% en in beide zit evenveel liefde.

Ga snel naar www.aandeslinger.nl voor kaarten van deze voorstelling of naar www.nhungdam.nl wanneer je 25 november niet kan en toch “3 miljoen stappen naar Sicilië” wilt zien. Luister ook nog even het interview terug dat Jasper en Jos afgelopen zaterdag hadden met regisseur Koos tijdens de Enhtousiasper radioshow:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love