Kom 24 juni naar de door de SVO opleiding georganiseerde foodmarkt.

14 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Jong
  6. /
  7. Kom 24 juni naar...

Iedere week bellen de DJ’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een regionale ondernemer om de verdieping achter een nieuwsbericht of persbericht te zoeken. Deze week bellen Jasper en Steffie met Maikel Buyl student aan de Slagers Vak Opleiding om te praten over de foodmarkt die door deze opleiding georganiseerd gaat worden.

De SVO is een horeca gerichte opleiding in Houten waar de studenten geleerd worden om een allround foodexpert te worden. Het gaat hierbij dus om het leidinggeven en managen van horecazaken en alles wat hierbij komt kijken. Vanuit deze opleiding organiseren de studenten een foodmarkt. Dit is het eindproject voor de 2e-jaars studenten die samen met twee 1e-jaars studenten deze foodmarkt moeten organiseren.

En vergis je niet want er moet aan alles gedacht worden. Zelf versieren de studenten de kraampjes en alles moet vanuit de studenten georganiseerd worden. Zo is er ook een thema gekozen voor het festival waarbij het thema voor het aankomende festival neerkomt op: “fingerfood” Aldus Maikel. Het thema is opgedeeld in vier verschillende seizoenen en daarmee komen er hapjes en drankjes voorbij met als thema: winter, lente, zomer en herfst. Alle seizoenen zijn ruimschoots vertegenwoordigd en iedere groep heeft een eigen seizoen.

Maikel heeft samen met zijn projectgroep verschillende drankjes bedacht en een andere groep met klasgenoten van hem hebben een zomers product bedacht die de 1ste-jaars studenten vervolgens uit moeten voeren. Het geheel voelt terecht aan als een streetfood festival met allemaal kleine hapjes. De studenten zijn afgelopen maand intensief bezig geweest met de organisatie van het food festival waarbij alle 2e-jaars studenten een bij opdracht hebben gekregen. Zo is Maikel, naast het bedenken van lekkere drankjes, ook verantwoordelijk voor de marketing van het festival.

Op 24 juni om 15:30 gaat het festival officieel van start in de Sleepboot 2 te Houten. Iedereen is welkom om een vorkje mee te prikken en het is niet nodig om kaartjes te kopen.
De betaling van de verschillende lekkernijen gaat via muntjes die via de kassa gekocht kunnen worden. Maikel wil extra benadrukken dat het hele festival coronaproof gemaakt is.

(Artikel gaat verder onder de poster)

Meer informatie over de foodmarkt is af te lezen via de bijgevoegde poster.
Luister verder het hele interview terug via deze link:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love