De 17e editie van de Nederlandse Veteranendag staat op het programma.

14 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. De 17e editie van...

De zeventiende editie van de Nederlandse Veteranendag wordt in 2021 op zaterdag 26 juni gehouden. Veteranendag is de officiële herdenking van – en eerbetoon aan – de inmiddels meer dan 115.000 veteranen die zich voor ons land hebben ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden.

In Houten wonen ruim 250 veteranen, in tegenstelling tot vroeger mannen én vrouwen, in alle leeftijdsgroepen en zowel actief als niet actief dienend. De officiële nationale viering is in Den Haag, ook dit jaar met een aangepast programma vanwege de nog geldende beperkingen.

Ook in Houten staan we stil bij Veteranendag. Op zaterdag 26 juni om 9.30u overhandigen enkele Houtense veteranen de officiële veteranenvlag aan de burgemeester. Vervolgens wordt de vlag, door de burgemeester en een veteraan, voor het gemeentehuis gehesen. Enkele Houtense veteranen zijn, als onderdeel van het lokale 4 en 5 mei comité, al enige tijd bezig om het veteranennetwerk in onze gemeente nieuw leven in te blazen. We proberen, ook in deze lastige periode, toch zoveel mogelijk zichtbaar te zijn.

Naast het vlaggen op Veteranendag, hebben we enkele weken geleden, samen met de burgemeester, een “witte anjerperkje” onthuld voor het gemeentehuis. De witte anjer is in 2005 in Nederland geïntroduceerd als uiting van waardering voor de Nederlandse veteranen. Op de activiteitenmarkt op 4 september a.s. zijn de Houtense veteranen ook present om in gesprek te komen met medeveteranen én andere inwoners van onze mooie gemeente.

Neem contact op met de Houtense veteranen via: houtenseveteranen@gmail.com


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love