Handbal Houten kampioen na ruime overwinning op WHC/Hercules

14 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Handbal Houten kampioen na...

Afgelopen Zaterdag speelde The Dome/Handbal Houten tegen B&B Healtcare/WHC-Hercules. Een bijzondere wedstrijd omdat er eindelijk, onder strikte voorwaarden, weer wat publiek bij aanwezig mocht zijn. Het aanwezige publiek kreeg echter geen spannende wedstrijd voorgeschoteld.

Kampioen
Met ruime cijfers wordt er gewonnen en omdat Havas van Volendam 2 wist te winnen, is het verschil met de nummer twee inmiddels zes punten geworden. Een onoverbrugbaar gat met nog twee wedstrijden te gaan. The Dome/Handbal Houten pakt hiermee dus het kampioenschap in de Alternative Competitie, een mooie opsteker in de aanloop naar het nieuwe seizoen!

Wedstrijdverloop, uitstekend keeperswerk
In de openingsfase neemt aanvoerder Ruben de Bok het voortouw. Zijn kanonskogels zijn onhoudbaar en met een prachtige diagonaalpass weet hij hoekspeler Nils Idema te vinden die netjes afmaakt: 4-1. Als Sem Klinkenberg een tweeminutenstraf krijgt, weet WHC/Hercules terug te komen tot 5-4. Desalniettemin komen de Hagenaars lastig tot scoren vandaag. We zien veel schoten op de paal en daarnaast keept Houtense goalie Tim Klinkenberg een meer dan uitstekende pot vandaag.

Houten profiteert optimaal en loopt door o.a. doelpunten van Sem Klinkenberg uit naar 9-4 en langzaam wordt de voorsprong uitgebouwd. Of het door de warmte komt of door het krachtverschil: het spel wordt wat verhit, er wordt behoorlijk fysiek verdedigd en soms over het randje. Er zijn dan ook veel tijdstraffen en zevenmeters die vakkundig genomen worden door Dennis Vesters.

Bij een stand van 12-5 neemt WHC/Hercules een time-out. In de voortzetting dendert Houten echter door met doelpunten van o.a. Lars van Driel en lekkere onderhandse ballen van Novica Radevic terwijl aan de andere kant de mannen van WHC/Hercules, zelfs in overtal, keer op keer Tim Klinkenberg op hun weg vinden. Zo gaan we rusten met een ruime marge: 20-8.

Tweede helft
In de tweede helft duurt het even voor het doel gevonden wordt. Een zevenmeter aan Haagse zijde wordt gestopt door Bjorn Brachten. Uiteindelijk is het Rogier Teeuwissen die het bal opent met een mooie boogbal over de keeper vanuit de hoek. Aan de andere kant doet Jonah Baak vanaf de cirkel hetzelfde. De Houtense mannen zijn gretig en snel. Op een break aangegooid door Tim Klinkenberg komt de bal via Sam Tukker uiteindelijk bij Dennis Vesters uit die hem over de keeper heen gooit: 26-9.

In het vervolg van de tweede helft neemt Bjorn Brachten het stokje over van Tim Klinkenberg en ook hij laat, met name vanuit de hoek, mooie reddingen zien.  Trainer/coach Freek Gielen wil de gelegenheid benutten om met een empty goal zeven tegen zes te gaan spelen en zet Wouter Pronk en Brandon van Londen op de cirkel die de 30-12 scoort. Heel even is er nog een opleving van de bezoekers, maar uiteindelijk zet Novica Radevic de eindstand van 36-18 op het scorebord.

Programma
Volgende week gaan de Houtenaren op bezoek bij de reserves van Volendam en op zaterdag 26 juni wordt de Alternatieve Competitie afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Havas.

Verslag Norbert Herremans & foto’s van Hanna Koops


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love