Klein Keukenhof in Houten

24 oktober 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Klein Keukenhof in Houten

Op zaterdagochtend 22 oktober zijn meer dan 20 vrijwilligers aan de slag gegaan om 9000 bloembollen te planten. Met veel enthousiasme en met wat hulp van de goede weersomstandigheden is de diverse groep – jong en oud, man en vrouw – er in geslaagd een fraai schaakbordpatroon aan te leggen van 8 verschillende soorten bloembollen. Met veel voldoening werd er halverwege de ochtend gepauzeerd met koffie, thee en koek om de vorderingen te bekijken.

We spreken over 8 verschillende bloembolsoorten, die in een schaakbordpatroon gepoot zijn op Het Struweel. Het Struweel is een stuk grond van ongeveer 1 hectare, die de Milieuwerkgroep Houten in bruikleen heeft van de gemeente met als doel deze in te richten als een stukje unieke natuur, met meer biodiversiteit als ideaal. Je treft Het Struweel net buiten de Rondweg, bij de afslag naar Schalkwijk, met het kenmerkende kunstwerk “De Villa van Houten” waar onder een bepaalde hoek de tekst “Hier wordt gewerkt aan geschiedenis, intussen vervliegt de tijd, onherroepelijk” verschijnt.

In het voorjaar zul je de bloembollen, en andere aangeplante bloemen en struiken, in prachtige bloei zien staan. Als het ware een Klein Keukenhof. Een mooie aanwinst voor onze gemeente.

Langzaam maar zeker wordt Het Struweel ingericht, maar de Milieuwerkgroep Houten (www.milieuwerkgroephouten.nl) staat open voor meer ideeën om de natuur aldaar te versterken. Wie wil er meewerken, meedenken, meepraten? Meld je nu aan via  struweel@milieuwerkgroephouten.nl. De aanmelders krijgen meer informatie over de mogelijkheden die er zijn. Naast ideeën hebben we ook werkers nodig voor het planten en het onderhoud.

Stuur een mail naar struweel@milieuwerkgroephouten.nl en we mailen je wanneer we aan de gang gaan.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love