Een voorstelling over het dorp waar de ene na de andere postbode verdwijnt!

24 oktober 2022

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Een voorstelling over het...

Iedere week bellen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een artiest die in de week na de uitzending op komt treden in het Theater Aan de Slinger. Deze zaterdag hadden Jasper en Erwin niemand minder dan artistiek leider Marlyn Coetsier aan de telefoon van Theatergroep Winterberg die met de voorstelling Aan de andere kant op woensdag 26 oktober in het theater staat.

Het is een voorstelling die gaat over vijf buren die wonen in de Rietstraat en elkaar constant bespieden. “Het mag duidelijk zijn dat de buren veel van elkaar vinden maar praten doen ze niet met elkaar” aldus Marlyn over de voorstelling. Wanneer er nieuwe buren komen wonen op nummer vijf en deze nieuwe buren een buurt barbecue organiseren dan komen alle vooroordelen die de bewoners over elkaar hebben naar boven drijven. Het is een voorstelling die gaat over vooroordelen en wat je van iemand vind zonder deze persoon echt te kennen.

In het dorp wonen veel verschillende mensen vertelt Marlyn enthousiast verder. Er woont onder andere een homo stel, een Turks stel, een ouder echtpaar en een Poolse klusjesman die onder de tatoeages zit. “Wat er nou gebeurd in het dorp en dan specifiek de Rietstraat is dat er postbodes verdwijnen” geeft Coetsier vast een tipje van de sluier. De ene na de andere postbode verdwijnt maar wie is hier dan verantwoordelijk voor? Het is een soort ‘who’s done it’ maar dan met een diepere laag eronder.

Daarnaast is de voorstelling ook echt een visueel spektakel. Op het podium zijn vijf poppenhuizen ingericht die de vijf buren moeten voorstellen en in deze poppenhuizen zijn films van stop motion ingemaakt die geprojecteerd worden op een scherm van zeven meter bij vier meter. Als bezoeker ga je animaties zien, stop motion, live films zien maar je krijgt ook grote poppen, kleine poppen, echte acteurs (waaronder Coetsier) te zien en als klap op de vuurpijl is er ook nog een hele mooie soundscape gemaakt die te horen is. Ondanks dat de voorstelling twee weken geleden in premiere gegaan is zijn de reacties onvoorstelbaar positief. Al het publiek is onder de indruk van wat er allemaal op het podium gebeurd.

Luister via onderstaande link het hele interview dat Marlyn afgelopen zaterdag gaf tijdens de Enthousiasper uitzending en hoor hier hoe de poppen die in de voorstelling gebruikt worden gemaakt zijn en wie er allemaal tot dit mooie theatergezelschap behoren. Bezoek daarnaast voor meer informatie over theatergroep Winterberg en een actueel speelschema de website van het gezelschap.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love