Kermis dicht, jongeren bekogelen politie in Houten

24 oktober 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Kermis dicht, jongeren bekogelen...
Op de kermis op Het Rond is de politie gisteravond bekogeld met bakstenen en zwaar vuurwerk door een groep jongeren. Vier jongeren konden door de politie worden aangehouden. 
Eerder op de avond ging het mis op de kermis en de sfeer sloeg plotseling om. Enkele tientallen jongeren staken zwaar vuurwerk af tussen het publiek. Agenten grepen vervolgens in en wisten een aantal jongeren aan te houden, maar werden daarna bekogeld met zwaar vuurwerk en bakstenen.
De politie greep groots in met paarden en honden en verdreven de jongeren van de kermis. Hierop werd de kermis door de exploitanten gesloten, waarna de jongeren richting het station liepen. Daar werden onder meer plantenbakken omgegooid en werd straatmeubilair vernield. Ook werd de politie opnieuw bekogeld met stenen en zwaar vuurwerk. Daarna wist de politie de orde te herstellen. Het is nog niet bekend waardoor de situatie zo uit de hand kon lopen. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Op social media gaan beelden rond van de onrustige avond:

Jongeren zorgen voor onrust nabij #station #houten en vernielen daarbij straatmeubilair en enkele ruiten. Eerder zorgden zij al voor ongeregeldheden op de #kermis, die daardoor eerder sloot. Politie treedt op om orde te herstellen en wordt daarbij bekogeld met stenen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love