Het Rond benoemd tot veiligheidsrisicogebied

25 oktober 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Het Rond benoemd tot...

Naar aanleiding van de ongeregeldheden op de kermis afgelopen zondag,  heeft Burgemeester Gilbert Isabella het gebied waar de kermis staat benoemd tot Veiligheidsrisicogebied. De maatregelen gelden tot donderdagochtend 27 oktober 11 uur. 

Dit betekent concreet dat er (preventief) gefouilleerd mag worden en er een samenscholingsverbod van kracht is. De kermis duurt nog tot en met woensdag. Gaat dat door? De burgemeester: “De gemeente Houten vindt het ontzettend jammer voor iedereen die er wel de goede zin in had en is niet van plan om de goeden onder de slechten te laten lijden. Het is nu Herfstvakantie en dan is het leuk om met kinderen naar de kermis te kunnen gaan. De kermis gaat wat mij betreft dus door. Maar dan wel met aangepaste openingstijden en diverse andere maatregelen.”

In overleg met de politie en het OM is besloten de kermis vooralsnog om 19.30 uur te sluiten. Verder wordt het gebied rondom de kermis door de burgemeester als veiligheidsrisicogebied aangemerkt en is met het OM afgesproken dat de politie daar preventief mag fouilleren. Ook zal op basis van artikel 3 uit de politiewet waar mogelijk cameratoezicht zijn.

Uiteraard vindt de gemeente het belangrijk om te zorgen dat ondernemers en anderen met schade gecompenseerd worden. Als het onderzoek van de politie leidt tot aanhouding van de daders, en aanknopingspunten biedt om de ontstane schade op de daders te verhalen, dan zal de gemeente daartoe overgaan.

Er zijn al vier jongeren in de leeftijd van 13 tot 17 jaar aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit en is op zoek naar getuigen. Burgemeester Isabella roept op contact op te nemen met de politie als u nadere informatie over de gebeurtenissen heeft. Telefonisch tippen kan via 0900-8844 of anoniem 0800-7000. Als u iets heeft gefilmd dat de politie kan gebruiken bij hun onderzoek dan kunt u de beelden uploaden met het tipformulier: tipformulier

Op social media gingen beelden rond van de onrust op de kermis.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love