Tweede locatie met verhoogde concentraties legionellabacterie in Houten

25 oktober 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Tweede locatie met verhoogde...

In Houten is een tweede locatie gevonden met verhoogde concentraties van de legionellabacterie. Het betreft de afvalwaterzuivering (AWZI) van Van der Velden Rioleringsbeheer aan de Kanaaldijk-Zuid in Schalkwijk. Net als bij de eerste locatie (RWZI van het Hoogheemraadschap) is het onduidelijk of Van der Velden ook de bron en/of verspreider van de legionellabacterie is. Het bedrijf heeft direct na het bekend worden van de testresultaten maatregelen genomen.

Er wordt op dit moment verder onderzoek gedaan in de hoop de besmetting van de patiënten te kunnen linken aan een mogelijke bron. Spijtig genoeg kan deze link niet altijd worden gemaakt.

Voor de duidelijkheid: het is niet zeker of de mensen die ziek zijn geworden van legionella dit hebben opgelopen door waterdruppels vanuit een van deze locaties.

Op basis van het bron- en contactonderzoek bij de patiënten zijn de meest voor de hand liggende locaties in de gemeente onderzocht. De bron is echter nog niet vastgesteld. Zo lang de bron van de legionella niet is gevonden, zoekt GGDrU door. Mochten er nieuwe mogelijke locaties naar voren komen, dan worden deze ook direct onderzocht.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love