Jongeren uit Houten vertrekken naar Wit-Rusland om kwetsbare kinderen te helpen

17 februari 2020

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Tom On Track
  6. /
  7. Jongeren uit Houten vertrekken...

Een deel van je zomervakantie opgeven. Meer dan 50 Houtense jongeren gaan dat aankomende zomer doen, om kwetsbare mensen en kinderen in Wit-Rusland te helpen.

Blago, (Wit-Rustland) staat al langer dan een jaar met rood omcirkelt op de kalender. Boas Matsinger is één van de deelnemers uit de groep, hij vertelt, ‘We gaan een zomerkamp begeleiden speciaal voor kinderen met een beperking. Dit kamp wordt speciaal georganiseerd voor arme gezinnen in Wit-Rusland, die een kind hebben met een handicap. Dat doen we natuurlijk niet op ons eigen houtje, deze kampen worden georganiseerd door de organisatie Livingstone, die al voor een langere periode werkt in dit gebied.

Het zal wel even wennen worden, vervolgt Boas: ‘We komen natuurlijk in andere cultuur, hebben te maken met een taalbarrière en zullen werken met bijzondere kinderen. Gelukkig krijgen we in het voortraject ook al begeleiding vanuit Livingstone, maar even spannend wordt het wel.’

Naast het begeleiden van het zomerkamp zal de groep ook de handen uit de mouwen steken. Zo moet de kantine en de speeltoestellen van het zomerkamp gerenoveerd worden. Daarnaast zal er ook een wijkcentrum opgeknapt worden en wil de groep met de gezinnen in gesprek over cultuur, armoede en elkaar beter leren kennen.

Luister het gesprek op Houten FM. (Tekst gaat door onder het fragment)

Collecte

Deze diaconale Reis wordt ieder jaar georganiseerd door de NGK Houten. Al het hele jaar worden er acties rondom Houten uitgevoerd om deze reis te kunnen betalen. De groep heeft gezamenlijke de nieuwsjaarduik gedaan, heeft oliebollen verkocht maar zet zich ook in, om in Houten tegen betaling klussen te doen. Er worden tuinen schoongemaakt, schilderklussen gedaan en aankomende week start er een collecte.

Deze week gaan de jongeren van langs de deuren met een collectebus. De collecte duurt van 17 t/m 23 februari.

Meer weten? https://ikdoemee.lst.nl/2020-een-zomerkamp-voor-bijzondere-kinderen/

 

Tom On Track hoor je iedere zaterdag tussen 14:00 – 16:00 op Houten FM. (107.3 FM / Houtenfm.nl )


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love