Koffiefiets moet stoppen, Houtenaren komen in actie.

14 februari 2020

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Tom On Track
  6. /
  7. Koffiefiets moet stoppen, Houtenaren...

Voor veel Houtenaren begint de dag met een kopje koffie van de koffiefiets op het station van Houten. Djofre van Woudenberg begon in 2014 met de koffiefiets in de traverse van het station, nu zes jaar later dreigt de koffiefiets te moeten stoppen. Radiomaker Tom Nusselder, sprak met Djofre in het programma Tom on Track.

 

 

Toeslag
De constructie is misschien een beetje lastig, vertelt Djofre. Naast de koffiefiets ben ik ook de gastheer van het transferium. Beheerderstaken zoals het openen van het transferium, het uitgeven van de ov-fietsen en het beheren van de toiletten behoren ook tot mijn takenpakket. Voor deze functie krijg ik van U-Stal, eigenaar van het transferium een toeslag. Met deze toeslag kan ik de koffie betaalbaar houden.

U-Stal heeft besloten om per 1 maart om het gastheerschap op een eigen manier in te vullen. Daarmee verdwijnt de toeslag en is het voor mij niet meer rendabel om met de koffiefiets op het station te staan.

Ik ben er wel even heel zuur van geweest, zegt Djofre. Het is zo’n fijne ontmoetingsplaats voor mensen. Het brengt zoveel mensen samen aan het begin van de dag. Veel mensen zijn altijd wel in voor een praatje. Het is echt een mooie sociale plek die zal verdwijnen voor Houten.

Actie
Toen een aantal vaste gasten hoorde dat de toeslag zou stoppen voor Djofre zijn ze in actie gekomen. Er is een petitie gestart. Iedereen die zijn of haar mening wil geven over traverse  en de koffiefiets kan mailen naar: koffiefietsmoetblijven@gmail.com

 

Tom On Track hoor je elke zaterdag van 14:00 t/m 16:00 uur op Houten FM.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love