Internet te traag voor persoonlijk en zakelijk gebruik

28 september 2016

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Internet te traag voor...

‘T GOY – Inwoners van het dorp, gemeente Houten en de Provincie tekenen op woensdag 28 september een overeenkomst om het probleem op te lossen. Dit meldt het Algemeen Dagblad/Utrechts Nieuwsblad.

Voor de internetverbinding zijn de bewoners afhankelijk van een enkele telefoonkabel. Deze koperen kabel kan niet de snelheden bieden die nodig zijn om een filmpje op Youtube te kijken of een telefoongesprek via Skype te voeren. Ook laat inwoner Wim Los aan de krant weten dat zijn kinderen hun huiswerk tegenwoordig in de bibliotheek maken vanwege de problemen met het internet thuis.

Ook de agrarische bedrijven ondervinden hinder van het trage internet. Het plaatsen van orders, printen van bonnen en zelf melkmachines werken niet optimaal zonder een goede internetverbinding.

Update: Bij de ondertekening van de overeenkomst liet wethouder Geerdes weten dat hij denkt dat de verbinding in het begin van 2018 klaar is. Dit schrijft ‘t Groentje. Voor het aanleggen van de nieuwe internetkabels komt geld vrij vanuit de Provincie Utrecht. Gedeputeerde landelijke gebied Bart Krol liet weten dat alle partijen in het provinciaal college het eens waren over het feit dat iedereen een degelijke internetverbinding moet hebben.

Gelabeld als

Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love