In december worden er weer veel leuke evenementen georganiseerd. Dit zijn de gezelligste in onze omgeving.

7 december 2022

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. In december worden er...

Af en toe kletsen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper gezellig bij met Josine van de VVV Krommerijnstreek om te ontdekken wat er allemaal te doen is in onze omgeving. Ook deze maand december staan er weer genoeg leuke evenementen op het programma en Josine heeft voor ons de pareltjes geselecteerd.

Enthousiast trapt Josine het interview af door als eerste tip de schaatsbaan bij Down Under te benoemen die sinds zaterdag 3 december geopend is voor publiek. Er hier een overdekte schaatsbaan opgebouwd van 200 vierkante meter die zeven dagen per week geopend is voor bezoekers. De baan is ideaal voor wanneer je met een schoolklas, bedrijfsuitje of gewoon een groep vinden het ijs op wilt. Mocht december nou te druk zijn dan kan je nog tot eind februari bij de schaatsbaan (naast de N409) terecht. Mocht je het dichter bij huis willen zoeken dan is er ook weer een schaatsbaan op het Rond te vinden en Josine weet te melden dat deze organisatie nog vrijwilligers zoekt. De schaatsbaan op het rond is er tot 8 januari 2023 en naast het schaatsen kan je hier mee doen aan de Rond on Ice curlingcompetitie. Ook erg leuk met vrienden, collega’s of familie!

Voor mensen die niet van schaatsen houden en liever rustig over een kerstmarkt lopen is er ook gedacht de aankomende tijd. Op zondag 11 december opent er in het Nationale Bomenmuseum in Doorn een winterfair! Er is hier altijd al een prachtig park met bomen te vinden maar nu vanaf 11 december is deze omgeving omgetoverd tot een prachtige winterfair met kraampjes en een speurtocht voor kinderen. “Zelf ben ik er ooit met mijn kinderen geweest toen het gesneeuwd had en het is sprookjesachtig daar”, op deze manier beschrijft Josine de magie van het park.

Aan de andere kant van onze gemeente in Wijk bij Duurste zal er op 11 december van 12:00 tot 17:00 een echte kerstmarkt georganiseerd worden met lichtjes, met kraampjes en gezelligheid. Daarnaast zal er op 14 december in Nieuwegein weer het Vreeswijk bij Kaarslicht georganiseerd worden waarbij de omgeving van de oude sluis van 16:00 tot 22:00 volledig belicht zal worden door kaarslichten. Ook wordt er die avond in Vreeswijk een kerstmarkt georganiseerd, komt er een zandtekenaar, zal er door koren live gezongen worden en is er een levende kerststal!

Het theater Aan de Slinger is natuurlijk altijd goed om te bezoeken in onze gemeente. “Daar hoef ik eigenlijk geen tips over te geven” grapt Josine om vervolgens serieus toe te voegen dat er niet vergeten moet worden dat er naast theaterstukken ook films gezien kunnen worden in het theater. Dit zijn volgens Josine echt hele mooie films die goed tot hun recht komen in de kleine zaal van het theater. Dus ga voor meer informatie over het huidige filmaanbod naar de website van theater Aan de Slinger.

Natuurlijk is er nog meer te doen in onze omgeving en voor meer informatie over deze leuke evenementen kan je terecht op de website van de VVV – Krommerijnstreek. Luister daarnaast het hele interview van afgelopen zaterdag via onderstaande link terug waar nog meer tips terug te vinden zijn en waar je in onze omgeving met geitenyoga georganiseerd wordt:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love