“Ik schrijf graag verhalen die onder je huid kruipen”

26 september 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. “Ik schrijf graag verhalen...

Iedere week besteden de DJ’s van Enthousiasper aan het nieuws van de week. Deze week geen Jasper en Steffie maar Hans Gommer & Jos de Bruijn die de honneurs waarnamen terwijl de DJ’s op vakantie waren. Deze week spraken de twee inval DJ’s met Conny Hoogendoorn over haar nieuwste boek: Kiezels – Knarsende verhalen.

Gister was het de Europese dag van de talen en daarom moest er natuurlijk gebeld worden met iemand waarvoor taal extra belangrijk is. Conny woont voor een gedeelte van het jaar in Frankrijk en daar kan ze goed merken hoe belangrijk het is om in je eigen taal te kunnen communiceren. Want ondanks dat ze zich goed verstaanbaar kan maken in het Frans blijkt schrijven in die taal toch een stuk moeilijker te zijn.

Het boek dat Conny geschreven heeft bestaat uit dertig verschillende korte verhalen die veel al gaan over mensen waar een vlekje aan blijft zitten of mensen die tegen een probleem aan lopen. Conny schrijft graag verhalen die onder je huid kruipen en probeert haar verhalen in een beperkt aantal bladzijdes op te schrijven waarbij toch de diepgang van het verhaal gewaarborgd blijft. Onderwerpen die voorbij komen bestaan uit pesten, narcisme, PTSS of over euthanasie, trouw jaloezie. Veel onderwerpen die iets met psychologie te doen hebben. De verhalen hebben zeker iet altijd een happy end maar het zijn wel vaak een afgerond verhaal die vaak tot nadenken aanzetten.

Conny is onder andere genomineerd voor de zilveren strop 2021, ze is 2e geworden in de schrijfwedstrijd van het Nederlands dagblad en deze prijzen zijn belangrijk voor haar. Hierdoor ontstaan nieuwe contacten met andere schrijvers maar het leukste is een prijs van een vakkundige jury omdat je hierdoor extra gewaardeerd wordt. Hoogendoorn schrijft dus vooral korte verhalen waarbij ze duidelijk laat weten dat het schrijven van korte verhalen echt wel een vak apart is. Het boek Kiezels – Knarsende verhalen is daarnaast pas haar 2de eigen bundel waarbij alleen maar verhalen van Conny in staan. Ondanks dat het dus pas haar 2e eigen bundel is, is ze inmiddels wel in een veertigtal boeken met haar korte verhalen gepubliceerd.

Meer informatie over het nieuwe boek van Conny of de schrijfster zelf is te vinden via https://connyhoogendoorn.nl en de schrijfster is met haar boek te vinden in de betere boekenwinkels. Luister hier het hele interview terug dat Conny afgelopen zaterdag had met Jos en Hans en hoor direct wat ze verwacht van het uitreiken van het boek aan de Burgemeester van Houten:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love