Adopteer voor 12,50 een perenboom bij van Oosterom’s Zomerfruit uit Tull en ‘t Waal

26 september 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. Adopteer voor 12,50 een...

Iedere week zettende Dj’s van het zaterdagmiddag radio programma Enthousiasper een lokale ondernemer in het zonnetje tijdens het wekelijkse item: Fietsen voor mijn eten. Deze week hadden de inval DJ’s Hans & Jos het genoegen om te bellen met Carina Oosterom – Jansen van Oosterom’s Zomerfruit uit Tull en ’t Waal over de peren pluk dag die georganiseerd werd.

Fietsen voor het eten organiseert fietstochten waarbij iedereen langs een lokale ondernemer kan fietsen om lokale producten te kopen. Dit om de lokale ondernemers te ondersteunen. Van kleine stalletjes waar geld in een busje gedaan kan worden tot boerderijwinkels waar producten gekocht kunnen worden. Alles komt voorbij.

Bij van Oosterom’s Zomerfruit uit Tull en ’t Waal zijn perenbomen ter adoptie ter beschikking gesteld voor de liefhebbers van deze vrucht. Het adopteren van een perenboom kost 12,50 voor één jaar en gemiddeld genomen kan hier 10 tot 25 kilo aan peren van geplukt worden. Omdat de peren relatief hoog hangen moet er vaak gewerkt worden met een hoogwerker die langs de bomen rijdt maar speciaal voor de peren pluk dag zijn ladders beschikbaar gesteld om de enthousiastelingen te helpen bij het plukken.

Bij van Oosterom’s Zomerfruit uit Tulle en ’t Waal wordt veel meer dan alleen de peer geteeld want bij het bedrijf kunnen ook: aardbeien, kersen, pruimen, rode bessen, appels en frambozen gekocht of geplukt worden. Het pluk seizoen wordt altijd begonnen en geëindigd met het plukken van aardbeien. Bij het bedrijf van Carina worden vooral Conference peren geplukt omdat die lekker lang houdbaar zijn en een stevige bite hebben.

Het plukken van appels en peren is niet helemaal met elkaar te vergelijken omdat de techniek van het pukken nog al verschilt van elkaar. Bij het plukken van appels draai je de appel iets meer dan wanneer je een peer plukt en bij appels moet je vaker door een boomgaard heen om de rijpe appels te selecteren. Waarbij je bij het plukken van peren direct de hele boom in een keer leegplukt. Hiermee is het plukken van appels veel arbeidsintensiever dan het plukken van peren.

op de Waalseweg 44a kunnen alle liefhebbers terecht wanneer ze graag fruit willen komen plukken waarbij er nog een aantal bomen vrij zijn om te plukken. Van deze gepulkte peren kunnen natuurlijk heerlijke gebakjes gemaakt worden zoals een peren tarte tatin maar ook de perencake is natuurlijk niet te versmaden.

Bezoek https://zomerkoninkje.com/ voor meer informatie over het plukken en de mogelijkheid tot het adopteren van een perenboom en luister hier het hele interview terug dat de DJ’s Hans en Jos afgelopen zaterdag hadden met Carina over de peren pluk dag:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love