Rapalje staat op 1 oktober in het Theater aan de Slinger

26 september 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Rapalje staat op 1...

Iedere week bellen de DJ’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een artiest die in het mooiste theater van Nederland, Theater aan de Slinger op komt treden. Deze week was de beurt aan David van de band Rapalje om te spreken over het optreden van vrijdag 1 oktober.

Voor iedereen die het nog niet weet, Rapalje is een mooi oud Nederlands woord en staat voor schorriemorrie/ tuig van de riggel/ gespuis en dat vonden de mannen uit Groningen 25 jaar geleden bij de oprichting van de band perfect bij zichzelf passen.
Helaas konden de heren hun 25 jarig jubileum niet vieren door de corona pandemie maar ze zijn van plan om dit jubileumjaar dit jaar extra goed over te doen.

Op vrijdag 1 oktober staan ze met “the Scotland Story” in het Theater aan de Slinger. De mannen spelen in een kleinere bezetting dan normaal verschillende traditionele schotse muziek waar ze hun eigen draai aan hebben geven. Ze laten zich inspireren door verschillende invloeden van over de hele wereld. Het is een compleet nieuwe show die opgevoerd wordt met twee prachtige danseressen en ze hebben verschillende mooie nieuwe nummers maar ook de oude klassiekers komen voorbij.

Omdat de vader van David uit Schotland komt en David hierdoor al jaren doedelzak speelt, heeft de band niet alleen een voorliefde voor het land, de muziek en de cultuur maar een hele nauwe band met het land. Toch is het meer dan alleen het land wat de mannen zo interesseert. Het is de liefde voor de Kelten die de mannen bij een heeft gebracht.

“De Kelten hadden hun eigen taal, die van Denemarken tot in Nederland overal hetzelfde was”. Deze taal is in de muziek terug te horen en geeft een gevoel van saamhorigheid die terug te horen is in de show.

Luister hier het hele interview terug dat Jasper en Steffie hadden met David en hoor direct of er nog kaarten beschikbaar zijn voor het optreden van 1 oktober:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love