Iedere laatste zondag van de maand is het feest op het Oude Dorp in Houten!

20 april 2022

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Iedere laatste zondag van...

Het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper heeft dit radioseizoen een samenwerking met de organisatie Fietsen voor mijn eten om de lokale Houtense ondernemer extra in het zonnetje te zetten. Deze week spreken de Dj’s met Miriam de Jong die aankomende zondag 24 april de eerste van zes streekmarkten op het Oude Dorp organiseert.

Iedere laatste zondag van de maand is het feest van 12:00 tot 17:00 feest op het Oude Dorp in Houten omdat er vanaf 24 april iedere maand een streekmarkt georganiseerd zal worden met kraampjes waar verschillende lokale ondernemers uit Houten hun producten mogen verkopen. Het aanbod op de markt is divers omdat er ondernemers staan die hun lokaal geproduceerde groenten en fruit verkopen maar ook ondernemers te vinden zijn die zeepjes, handdoeken en kaarsen verkopen. Het is volgens Miriam de bedoeling om de markt een mooie Franse sfeer mee te geven.

De locatie op het Oude Dorp leent zich dan ook perfect voor een markt als deze. Het mooie plein met de terrassen, bomen en oude karakter geeft het Franse karakter van de markt ergens wel mee. De muzikale inbreng van een accordeonist of anderzijds een Houtense artiest zal het plaatje compleet maken. In totaal zal de markt dit jaar zes edities krijgen en daarmee lopen van april tot september. Mirjam vertelt dat ze me de markten voort wil borduren op de twee edities van vorig jaar waarbij het dit jaar de bedoeling is dat de markten een stuk groter van opzet zijn.

Voor nieuwsgierige lezers die de markt willen bezoeken is er via www.streekmarkthouten.nl meer informatie te vinden en voor nieuwsgierige ondernemers die een plekje op de markt ambiëren kan er even gemaild worden naar streekmarkt.houten@gmail.com .
Daarnaast is het hele interview dat Miriam afgelopen zaterdag met Jasper & Steffie tijdens Enthousiasper deed terug te luisteren via deze link:

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love