Hulpacties voor Oekraïne komen lokaal en nationaal op gang

3 maart 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Hulpacties voor Oekraïne komen...

Giro555 start actie voor crisis in Oekraïne
De samenwerkende hulporganisaties openen vandaag Giro555 in een nationale actie om noodhulp te verlenen in en rondom Oekraïne. De elf hulporganisaties, waaronder het Rode Kruis, maken zich enorm zorgen over de gevolgen van de grootscheepse vijandelijkheden in Oekraïne voor de inwoners van het land. Meer dan 300.000 mensen zijn het land inmiddels ontvlucht en zoeken bescherming in buurlanden. Gezinnen zijn van elkaar gescheiden en voor de achterblijvers is de situatie levensgevaarlijk en uiterst onzeker.

Hulpverlening
Voor 44 miljoen mensen in Oekraïne dreigt de recente ontwikkeling uit te lopen op een humanitaire ramp. “De nood is ongekend hoog,” zegt Kees Zevenbergen, actievoorzitter van Giro555. “Er is behoefte aan directe noodhulp, zoals onderdak, medische zorg en schoon drinkwater. Voor miljoenen Oekraïners, onder wie 7,5 miljoen kinderen, is niets meer zeker. Zij zijn afhankelijk van humanitaire hulp en hebben onze steun nu nodig.”

Lokale initiatieven
Vrijdagmiddag zullen de ingezamelde spullen vanuit Houten naar Meerkerk worden gebracht. Vanuit daar gaan de spullen naar Oekraïne. Het gaat om spullen gevuld met dergelijke goederen. Bijeengebracht door particulieren, maar ook de lokale middenstand liet zich niet onbetuigd en doneerde in Oekraïne broodnodige producten. Het is nog mogelijk bij te dragen aan deze actie. Op Kamgras 47 in Houten kunnen goederen voor het transport worden gebracht. Dit kan uiterlijk tot 4 maart 12:00 uur.

Theater aan de Slinger draagt ook haar steentje bij en komt komend weekend in actie om zich solidair te tonen met het volk van Oekraïne. Een programma hieromtrent zal donderdag 3 maart worden bekendgemaakt.

De Houtense Kerken hebben acties in voorbereiding.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love