Heilige koffie boontjes bij Barista de Dominee in Schalkwijk

2 maart 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. Heilige koffie boontjes bij...

Iedere zaterdag bellen de Dj’s van Enthousiasper met een lokale ondernemer tijdens het item “Fietsen voor mijn Eten” een samenwerking die met deze organisatie opgestart is om de lokale ondernemer een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd. Vorige week zaterdag wilden de radiomakers al bellen met de Dominee in Schalkwijk maar omdat er toen een telefonische storing was kon Duurt niet bereikt worden. Deze zaterdag zijn Jasper en Steffie op herhaling gegaan en kregen ze de eigenaar wel aan de telefoon.

Tien jaar lang is Vonck dominee geweest in Houten en tegenwoordig is hij part-time betrokken bij een kerkelijke gemeenschap in de buurt van Rotterdam. Zijn wens om een horecazaak te openen stamt al uit zijn tijd toen hij werkzaam was in Houten omdat hij graag een plek wilde openen waar mensen makkelijk samen kunnen komen. Dat hij uiteindelijk een koffiebar heeft geopend is daarmee helemaal logisch volgens Duurt want “Koffie brengt dat toch met zich mee” Aldus Vonck.

De drang van Duurt om een horecazaak te beginnen speelt dus al veel langer en deze droom kwam mooi samen toen hij samen met zijn vrouw het huidige pand in Schalkwijk kon kopen. In het pand aan de Provincialeweg was decennialang de ‘Gemakswinkel’ van Nico en Annie van den Heuvel gevestigd. Echt zo’n dorpswinkel waar je voor van alles terecht kon. De opening van zijn horecazaak kwam wel een aantal jaar eerder dan gepland. Duurt had zich voorgenomen om rond zijn 60ste een zaak te beginnen maar deze kans kwam nu 20 jaar eerder voorbij  en deze kans was te goed om te laten gaan. Daarom dat Duurt tegenwoordig naast theoloog en predikant nu ook barista is.

De zaak zit op een hele mooie historische plek in Schalkwijk pal tegenover de schilderachtige Brink met daaraan gelegen de hervormde kerk. Duurt is erg betrokken bij de buurt en dat uit zich vooral ook door het lokaal inkopen van spullen. Kwaliteit staat voor op maar verder is het de bedoeling om zo lokaal mogelijk te werken. Daardoor hebben ze direct contact met het lokale Pure & Easy, De veldkeuken, jammetjes van Jam en chocolade van Mabon. Vanmorgen stond Duurt nog fruit te kopen bij een lokale fruitautomaat om heerlijk lokaal fruit te kopen. Door deze lokale samenwerkingen is Duurt met zijn barista een belangrijk lokaal punt geworden.

Naast de koffie en taart is er nog een goede regen om op de fiets te stappen en langs Schalkwijk te fietsen. Dit omdat Duurt ook hele leuke speurtochten organiseert voor kinderen en een heerlijke high tea! Ook heeft Duurt, omdat ze zo van deze omgeving genieten, een leuke bingo ontwikkeld die erg leuk is om met kinderen te spelen. Ook is de barista het ideale vertrekpunt voor een fiets of wandeltocht richting “het verdronken bos” in Tull en ‘t Waal.

Iedere woensdag en zaterdag kan er genoten worden van heerlijk verse appeltaart, eerlijke koffie en goede gesprekken.De barista is deze dagen geopend van 08:00 tot 16:00 en daarnaast kan er via de online winkel op momenten dat de barista gesloten is heerlijke koffie, thee en de leukste cadeautjes gekocht worden. Dus surf gerust naar https://www.dedominee.nl voor het volledige aanbod, bezoek de barista op de Provincialeweg 7 in Schalkwijk en luister het hele interview dat Duurt samen met Jasper & Steffie afgelopen zaterdag live op de radio had terug via deze link:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love