Houtense kerken op de bres voor vluchtelingen

27 augustus 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Houtense kerken op de...

De geloofsgemeenschappen in Houten roepen gemeente en inwoners op om ruimhartig te zijn om asielzoekers op te vangen in de asielcrisis die ons land op dit moment treft. Deze oproep is zaterdagmiddag uitgesproken door vertegenwoordigers van verschillende geloofsgemeenschappen. Ze gaan graag in gesprek met de gemeente Houten om te kijken hoe ze met elkaar een menswaardige opvang kunnen organiseren.

Schokkende beelden
“De beelden uit Ter Apel schokken ons. De bestuurlijke onmacht ook. We hopen dat we als gemeente Houten een traditie van gastvrijheid voor vluchtelingen voortzetten en ruimte maken. Zodat mensen niet op straat hoeven te slapen. “ Aldus Rebecca Onderstal Predikant Opstandingskerk Houten.

Samenwerking in plaats van confrontatie
De geloofsgemeenschappen van Houten willen helpen. Bijvoorbeeld bij het onderbrengen van de minderjarige asielzoekers die 4 september hotel van der Valk moeten verlaten. Ze willen zich inzetten met ideeën en tijd, met vrijwilligers en de slagkracht van een netwerk van betrokken mensen.

Met Burgemeester Sander de Rouwe (gemeente Kampen) zijn ze van mening dat in de huidige asielcrisis de samenleving onvoldoende betrokken wordt bij het vinden van oplossingen. Hierdoor ligt confrontatie op de loer van tegengestelde belangen, terwijl samenwerking juist oplossingen biedt. Geloofsgemeenschappen kunnen een actieve rol vervullen bij de lokale opvang van asielzoekers.

Samen
Als gemeente Houten, geloofsgemeenschappen en andere maatschappelijke organisaties (zoals ze bijvoorbeeld samenwerken in Houten voor Houten) de handen ineenslaan, kunnen ze net als bij de Oekraïense vluchtelingen de maatschappelijke druk verminderen en het draagvlak vergroten.
De geloofsgemeenschappen worden graag op korte termijn uitgenodigd door de gemeente Houten om mee te denken en mee te werken aan een humane opvang van mensen die door ellende vertrokken en die nu opvang, zorg en aandacht hard nodig hebben.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love