Houtense jongeren produceren theaterstuk over geloof

24 mei 2014

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Houtense jongeren produceren theaterstuk...

Pro-Shanti: een gewaagd theaterstuk over religie, vooroordelen en hoe wij mensen hiermee omgaan. Zes Houtense jongeren gaven vrijdag 23 mei in TheateraandeSlinger een theatervoorstelling. Zij waren met 6 verschillende geloven in één bunker geplaatst. Ondanks alle vooroordelen en meningsverschillen moesten zij de wereld bewijzen dat een goede samenleving mogelijk is. De verraderlijke vraag is alleen, ‘wat is goed?’

Twee Houtense jongeren, Rushil Changoer (20) en Alène Moor (18) hebben de productie gemaakt. Met ondersteuning van de creativiteitsprijs van Onze Lieve Vrouwe Broederschap (€ 1200) huurden zij het theater en werkten ze een jaar lang aan de voorbereidingen.
In de voorstelling Pro-Shanti wordt in het licht gezet hoe wij mensen zijn gevormd door cultuur en geloof. In onze maatschappij zijn er veel meningsverschillen over wat goed en wat fout is. Puur om afkomst en religie krijgen mensen een stempel toegewezen. De voorstelling riep vragen op: Wat is geloof en waar geloven we nog meer in? Is er één waarheid over God? Draait alles niet gewoon om macht?
De uitverkochte zaal, die vol zat met vooral gelovige jongeren, sprak na afloop nog lang na in de foyer van het theater.

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love