Assepoester, Het meisje met de gympen

25 mei 2014

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Assepoester, Het meisje met...

Zondag 25 mei 2014.
We zijn vandaag naar het theater geweest bij de theater voorstelling Assepoester, Het meisje met de gympen. Een theater voorstelling uitgevoerd door Jeugdtheaterkoor Houten.

Afgelopen donderdag hadden wij bij Cultuur De La Creme in de studio Rivka, Ilse en Romy die we vandaag hebben zien spelen in de uitvoering.
wij hebben van hun een uitnodiging gekregen om te komen kijken, we zijn nog nooit naar een theater voorstelling geweest dus voor ons een nieuwe ervaring.
In de studio werd er wel wat verteld maar niet alles waardoor het nog steeds een verrassing was wat we zouden gaan zien.
Wij, Bart en Lucas zijn rond 2 uur richting het theater gegaan om daar onze kaartjes in ontvangst te nemen. In de lobby werden wij herkent en werd gemeld dat we inderdaad al verwacht werden.
Na dat de deuren van de zaal open gingen en wij ons naar onze plekken begaven zagen we dat de zaal helemaal vol stroomde met mensen. Een zeer goede opkomst!
In het begin van de voorstelling waren er 3 meisjes die vertelde wat ons te verwachten stond, de verhaal vertellers, waarbij we kennis konden maken met de karakters uit het verhaal.
Iedereen kent natuurlijk het bekende verhaal van Assepoester, Het meisje dat de dochter was van een vreselijke stiefmoeder waarvan ze niks mocht, in tegenstelling van haar eigen 3 dochters die wel alles mochten. Het meisje met de gympen is niks anders, alleen loopt het verhaal in de sfeer van deze tijd, ze dopt haar eigen boontjes, is voor niets en niemand bang, geloofd niet in magie en geeft niets om Jurken en make-up, en loopt natuurlijk op gympen!
Maar is zij dan wel het ideale meisje voor de prins?
Tijdens de uitvoering werden er zangstukken uitgevoerd waarbij minstens 30 leden van het koor aan meededen.
Ik ben er met totaal geen verwachtingen heen gegaan, maar wel weg gegaan met het gevoel dat ik eigenlijk nog wel een keertje wil. De vrolijke gezichtjes die ik daar heb gezien en de goede sfeer die er hing maakte alles goed.
Zeker een aanrader voor mensen die eens laagdrempelig en makkelijk met de kinderen kennis willen maken met theater.
Wij, Bart en Lucas bedanken theaterkoor Houten, met namen Ria, Rivka, Ilse en Romy.
Aanstaande donderdag in The B Side of Cultuur De La Creme tussen 19:00-21:00 uur op HoutenFM op de 107.3 FM of de stream www.omroephouten.nl hebben we Rivka, Ilse en Romy in de Studio om te vertellen hoe zijn het hebben beleefd, zeker luisteren!!

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love