Houten Veilig wil Houten veel veiliger maken

4 mei 2021

Iedere zaterdag bellen de DJ’s van Enthousiasper met een lokale onderneming om wat meer te weten te komen over deze organisatie. Deze week hangt Nicole van Berkel campagneleidster van Houten Veilig aan de telefoon om te praten over wat deze organisatie allemaal doet in Houten.

Houten Veilig is een aantal jaren geleden begonnen en onderdeel van de gemeente Houten. De organisatie bestaat uit zes mensen die zich richten op het veilig houden van Houten op verschillende fronten. Deze zes mensen werken aan verschillende taken op onder andere het Veiligheidshuis, corona crisis en crisisbeheersing, persoonsgerichte aanpak en ondermijning. Van alles wordt ondervangen door Houten Veilig.

Houten heeft daarnaast veel last van Autokraken in de wijk en Houten veilig kijkt samen met de politie en buurtpreventie naar dit probleem en dan vooral om nieuwe inbraken te voorkomen. Want voorkomen is beter dan genezen.

Andere speerpunten van Houten Veilig, naast het voorkomen van autokraken, zijn onder andere: woning inbraak en cybercrime. Maar ook tips om malafide slotenmakers te omzeilen bij het open maken van je slot valt onder het werk van Houten Veilig. Het is voor Houten Veilig heel belangrijk om bewustwording te generen bij de inwoners van Houten om de Houtenaar veiliger te laten leven in de gemeente. Houten Veilig is er dus vooral om mensen handvaten te geven om te laten zien wat je als inwoner kan doen.

Meer informatie over Houten Veilig kan gevonden worden via: www.facebook.com/houtenveilig en luister het hele interview dat de DJ’s Jasper de Bruijn & Steffie van Lamoen afgelopen zaterdag hadden met Nicole via deze link terug:


Current track

Title

Artist

Current show

HoutenFM Non-stop

22:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love