Houten speelt mee in het NK Tegelwippen

25 maart 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Houten speelt mee in...

Van 21 maart tot 31 oktober 2023 vindt het NK Tegelwippen plaats. Het NK Tegelwippen is dé wedstrijd waarin heel Nederland steen vervangt door groen. Gemeenten gaan met elkaar de strijd aan. Iedereen kan meedoen door tegels te wippen in voor-, achter-, of geveltuin. De gemeente die de meeste tegels wipt is de winnaar. Zorg dat Houten in de top drie komt!

Houten doet mee!
Houten doet dit jaar voor de tweede keer mee aan deze wedstrijd. Inwoners en de gemeentelijke organisatie trekken hierin samen op. De wedstrijd is eenvoudig. De gemeente die de meeste tegels wipt wint. De top drie moet Houten kunnen halen. De gemeente maakt de openbare ruimte groener. Door tegels in de tuin te vervangen door groen werken inwoners mee. Op nk-tegelwippen.nl/meedoen wordt het aantal gewipte tegels bijgehouden.

Aftrap op 25 maart met gratis boompjes
Houtense BIJzaken en de gemeente geven 25 maart op het Rond het startschot voor tegelwippen in Houten. Tussen 10.00 en 14.00 uur deelt Houtense BIJzaken op het Rond gratis bomen uit. Inwoners mogen vijf boompjes meenemen. De boompjes zijn nog klein. Ze zijn prima op de fiets mee te nemen.

Tegeltaxi en bloembollenactie
Nieuw dit jaar is de inzet van de tegeltaxi. De taxi haalt tuintegels thuis bij u op. Voor de tegels moet wel groen in de plaats zijn gekomen. Inwoners moeten de tegels ook doorgegeven op de
website van NK Tegelwippen. De taxi rijdt dit jaar vier keer. De dagen waarop de taxi rijdt komen in Houtens Nieuws te staan.

Waarom tegelwippen?
Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. We krijgen steeds vaker te maken met hitte en wateroverlast. Door al het steen om ons heen geeft dat problemen. Op een hete dag worden stenen steeds warmer. Het kan daardoor tussen de huizen heel heet worden. Die hitte is niet fijn. Oudere mensen en zwakkere jongeren kunnen er zelf problemen met hun gezondheid door krijgen.

Steen laat geen water door. Overal waar steen ligt moet het water door het riool weglopen. Bij harde regen kan het riool dat niet altijd meer aan. Kelders kunnen vollopen of het water komt uit de wc borrelen. Minder steen en meer groen zorgt voor minder hitte en betere afvoer van regenwater. Onderzoek laat ook zien dat groen gelukkiger maakt.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love