Burgemeester trots op de brandweer

25 maart 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Burgemeester trots op de...

Afgelopen woensdagavond kwamen de leden van de brandweerposten Schalkwijk en Houten bijeen in Schalkwijk voor de traditionele jaarvergadering. Hierbij waren ook de partners en oud leden aanwezig.

Naast een terugblik van de beide postcommandanten, reikte Gilbert Isabella in zijn rol als Burgemeester van Houten, diverse vrijwilligersmedailles openbare orde en veiligheid uit aan jubilarissen. Korpsleden die een opleiding hadden afgerond kregen hun diploma uitgereikt.

Afgelopen jaar
Postcommandant van Houten Lloyd Wulterkens blikte terug op de ruim 250 alarmeringen voor de drie posten 132 keer voor brand of brandgerucht, 49 keer voor hulpverlening, 51 keer voor reanimatie en of assistentie ambulance en 20 overige w.o. gaslekkages en uitrukken met de Mobiele Commando Unit. Trots was hij ook op de getoonde inzet van alle vrijwilligers dat zij naast de vele oefen- opleidings- onderhoud- en inzeturen toch ook weer kans gezien hadden om een groots opgezette open dag te organiseren. Die opzet had veel indruk gemaakt binnen de Veiligheidsregio Utrecht. Voor veel nieuwe leden van de jeugdbrandweer was dit hun eerste jaarvergadering.
Wulterkens gaf aan blij te zijn met de grote groep nieuwe jeugdige instromers.

Ingeruild
Op de dag van de jaarvergadering kreeg Postcommandant Arno de Leeuw van de post Schalkwijk, de sleutel van hun nieuwe tankautospuit. Met het inruilen van de bestaande bluswagen sloot het weer aan op het bestaande wagenpark van de Veiligheidsregio. De post was ook blij met de komst van twee afgestudeerde bevelvoerders, waaronder hij zelf. De uitrukdekking op de dag was daarmee ook beter gewaarborgd.

Bevoorrecht
Burgemeester Isabella sprak, mede namens het gemeentebestuur, zijn dank uit voor de inzet van het afgelopen jaar. Hij voelt zich bevoorrecht met zo’n grote hechte groep brandweerleden. “jullie zijn betrokken inwoners die 24 uur per dag gealarmeerd kunnen worden om in de  gemeente, en soms ook daarbuiten, ten tijde van een incident te worden ingezet. Specifiek benoemde hij de inzet tijdens storm Eunice, waarbij alle vier de voertuigen gelijktijdig stonden ingezet. Genoten had hij van een bijgewoonde oefenbijeenkomst in Schalkwijk. Daarbij ging plezier en serieus met je vak bezig zijn hand in hand. Hij sloot het betoog af met het uitreiken van vrijwilligersmedailles aan de volgende personen: 45 jaar dienstverband: Arie van Bennekom (afwezig), 40 jaar: Rob de Kruijf, 25 jaar: Eric Vaartjes (afwezig), 20 jaar: Danny Opdenkamp en Paulien Polderman, 12,5 jaar: Thijs van Miltenburg, Job de Wit en Sander Stekelenburg, 10 jaar: Kevin van Baayen, Mark van Noppen Richard Prick van Wely en Daniël Hartman.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love