Houten gaat samenwerken met Wijk bij Duurstede

19 december 2016

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Houten gaat samenwerken met...

HOUTEN – De gemeenteraden van Houten en Wijk bij Duurstede hebben zich uitgesproken voor een ambtelijke samenwerking. In 2017 wordt een beleidsplan opgesteld voor de nieuwe ambtelijke organisatie.

Ondanks de samenwerking blijven in beide plaatsen de gemeentehuizen gewoon staan. Ook blijven beide gemeente het lokale aanspreekpunt voor alle zaken die in Houten of Wijk spelen. Door middel van de samenwerking hopen de gemeenten de kwaliteit van de organisatie te verbeteren en de kosten te verlagen.

‘We zien dat we ons in de toekomst moeten versterken om dit aan te blijven kunnen,’ aldus Wouter de Jong, burgemeester van Houten. ‘Door de twee ambtelijke organisaties samen te voegen ontstaat er financiële en formatieve ruimte. Deze wordt geïnvesteerd in het versterken van de nieuwe organisatie.’

Naast de ambtelijk samenwerking kijken ook de woningcorporaties Viveste uit Houten en Volksbelang uit Wijk bij Duurstede naar de mogelijkheden tot samenwerking. De corporaties zijn sterk lokaal verankerd. Dat blijft zo. Als de fusie doorgaat, houdt de nieuwe organisatie een kantoor in Wijk bij Duurstede en Houten.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love