Honderden Santa’s hollen door Houten

18 december 2016

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Honderden Santa’s hollen door...

Bijna 500 als kerstman uitgedoste mannen, vrouwen en kinderen liepen zaterdag 17 december mee in de Rotary Santa Run door Houten. De Santa Run is een fun-run van 3,3 km in kerstpak door de wijken en het centrum van Houten. De start en finish waren op het Rond. Deelnemers betalen 10 euro voor een kerstmanpak en een startnummer en sponsoren daarmee goede doelen. Zeker in deze kersttijd gaf dat een goed gevoel. Daarnaast zijn sponsorgelden van bedrijven binnengehaald.

De Santa Run is een beproefd concept en wordt al jaren door Rotary clubs georganiseerd. De twee Houtense Rotary clubs hebben dit idee nu omarmd. Alle mensen, van DJ tot verkeersregelaars, werkten belangeloos mee.

Het evenement begon met een warming up op. Natuurlijk op kerstmuziek. Om 14.00 uur was de start. Er werd hard gelopen, maar je kon ook gewoon op wandeltempo de route afleggen. Op het eind van de middag was de prijsuitreiking en werd de hoogte van de  sponsoropbrengsten bekend gemaakt. De funrun heeft € 10.000 opgebracht voor het Houtense JeugdSportFonds en € 4000 voor de Nierstichting.

Initiatiefnemer Foeke Booy, Houtenaar en oud-voetbaltrainer, was enthousiast over de grote deelnemersveld en de opbrengsten voor het goede doel: “Ik ben erg trots dat je zoveel van de energie die je er in gestoken hebt ook weer terug krijgt. Dat geeft mij een heel warm en goed gevoel.”

De goede doelen
Het Jeugdsporfonds Houten geeft sportkansen aan kinderen (4 tot 18 jaar) die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging.  

De Nierstichting  ontwikkelt een draagbare kunstnier, waardoor patiënten meer energie en een betere conditie krijgen. Dit geeft meer mogelijkheden voor werk, sport en sociale activiteiten.

De run wordt volgend jaar weer gehouden. Op 16 december 2017 is de tweede editie

 

 

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love