Houd ‘m In De Gaten Plaat: Oliver Alexander – Don’t Hold Back

28 oktober 2016

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Houten Hier
  6. /
  7. Houd ‘m In De...

Nieuwe week, nieuwe Houd ‘m In De Gaten Plaat!! Deze week maken we muzikaal kennis met singer songwriter Oliver Alexander en om “the man himself” dit mooie nieuws zelf bekend te maken, belde Jens de Langer vrijdagmiddag in Houten Hier Extra hem live in de uitzending.

Het leven van Oliver Alexander (Rotterdam, 1987) had een hoog “ideale schoonzoon-gehalte”. Na het afronden van het gymnasium begon hij direct aan een studie Bedrijfskunde. Vier jaar later zat hij al achter een bureau als Marketing Manager bij een groot bedrijf. Niets mis mee zou je zeggen, maar al snel begon het bij hem te knagen. Hij droomde van jongs af aan over een carrière als singer-songwriter en schreef al jaren vol overgave liedjes. Toch koos hij in zijn leven steeds de ‘veilige’ weg, het pad richting bedrijfsleven.

Tot die bewuste dag waarop hij naar zijn baas stapt en aangeeft te stoppen als Marketing Manager. Om muzikant te worden. Aan dat moment gingen nachten vol twijfels, onzekerheid en piekeren vooraf. Want wie geeft er nu vrijwillig z’n baan op, middenin een economische crisis? Het besluit stond echter vast: zijn muziek moét naar buiten.

Sinds dat moment gaat het hard met Oliver Alexander: hij rondt in 2013 met het hoogst mogelijke cijfer (A) een opleiding Songwriting aan de Berklee College of Music in Boston af en brengt een band vol ambitieuze muzikanten bijeen. In april 2015 komt zijn langverwachte debuut-EP ‘Transmission’ uit, geproduceerd door het team achter VanVelzen, Bløf en Miss Montreal. De single ‘I’m Gonna Love You More’ wordt regelmatig gedraaid op onder andere NPO Radio 2 en 3FM en levert hem de titel NPO Radio 6 Talent op. Met zijn 11-koppige band beleeft hij een bomvolle zomer met optredens op vele pop- en jazzfestivals en wordt hij gevraagd als support act van o.a. Alain Clark, Gare Du Nord en Shirma Rouse. Ook speelt hij meerdere keren live in De Wereld Draait Door.

In 2016 kiest Oliver Alexander bewust voor een nieuwe muzikale richting. De jazzinvloeden die nog gehoord konden worden op de Transmission EP zijn verruild voor een onversneden popgeluid. Net als zijn grote muzikale voorbeelden, waaronder Billy Joel en John Mayer, wil Oliver Alexander nieuwe genres en geluiden blijven verkennen. De in maart 2016 gelanceerde single ‘Horizon’ blijkt een groot succes: naast radio-airplay levert het ook in no-time meer dan een half miljoen Spotify-streams op. Deze single is een voorproefje van zijn debuutalbum, dat begin 2017 zal verschijnen. Ook komt er dit najaar al een nieuwe single aan. Met zijn mix van knallende popsongs en intieme luisterliedjes is alles in gereedheid gebracht om ook de rest van Nederland de komende tijd kennis te laten maken met Oliver Alexander!

http://oliveralexander.nl

De Houd ‘m In De Gaten Plaat
Met “De Houd ‘m In De Gaten Plaat” zet Houten FM elke week een Nederlandse artiest, band, singer-songwriter of andere muzikale act in de spotlight. Op de Facebookpagina van Houten FM kun je stemmen uit een selectie van 3 nieuwe singles en op vrijdagmiddag wordt de winnende plaat bekend gemaakt. De Houd ‘m In De Gaten Plaat wordt dan de hele week in elk programma gedraaid.

[mh_media type=audio]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love