Hoogendoorn Projectbeplanting doneert voor de Wereld Plantendag extra vierkante meters regenwoud

16 mei 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Hoogendoorn Projectbeplanting doneert voor...

Iedere week bellen de DJ’s van het zaterdagmiddag programma Enthousiasper met een Houtense onderneming ivm een speciale themadag. Deze week belden Jasper & Steffie met Jelle Hoogendoorn, de mede-eigenaar van Hoogendoorn Projectbeplanting uit Houten, om te praten over de Wereld Plantendag van dinsdag 18 mei.

Het bedrijf (dat bestaat sinds 1985) is in eerste instantie begonnen met het ontwerpen van tuinen. Maar nadat ze bij een klant in Bosch en Duin een tuin aan het aanleggen waren werd gevraagd of er ook voor de klant binnen op kantoor iets geregeld kon worden en zo is toen het balletje gaan rollen. Tegenwoordig levert Hoogendoorn Projectbeplanting verschillende type interieur beplanting aan bedrijven, zorginstellingen en scholen. Dit gaat van een klein plantje tot aan bomen van zes meter.

In het begin stond bij Jelle thuis het hele huis vol met verschillende planten omdat ze toen nog geen opslag hadden en Jelle is daarmee dus echt opgegroeide tussen de planten. Waarbij de Areca palm de favoriete plant van Jelle is. Dit is een grote palm die thuis goed groeit, mits de temperatuur boven de 10 graden blijft natuurlijk.

Ondanks dat het voor Jelle iedere dag als Wereld Plantendag voelt zijn ze sinds het begin dit jaar een samenwerking aangegaan met Adopteer Regenwoud (Onderdeel van Stichting Work with Nature) en voor iedere nieuwe klant doneren ze een vierkante meter regenwoud in Costa Rica.
Het doel van dit bedrijf is om 2000 hectare regenwoud in het beheer te krijgen om in dit gebied bepaalde apensoorten en specifiek daar groeiende planten weer terug te krijgen.

Speciaal voor Wereld Plantendag zal Hoogendoorn Projectbeplanting aan iedereen die een akkoord geeft op de offerte voor aankomende dinsdag een extra hoeveelheid vierkante meters doneren. Dus ieder bedrijf of instelling kan via de website van Hoogendoorn een offerte aanvragen om extra vierkante meters regenwoud te doneren. Dit kan via www.zorgeloosgroen.nl, maar ook via de andere sociale mediakanalen van het bedrijf kan een offerte worden opgevraagd.

Luister hier het hele interview terug dat de DJ’s Jasper de Bruijn & Steffie van Lamoen afgelopen zaterdag hadden met Jelle Hoogendoorn:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Grand Café Houten

19:00 20:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love