Hoelahoep is gewoon een hele leuke manier om fit te worden!

4 oktober 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Hoelahoep is gewoon een...

Iedere week bellen de DJ’s van Enthousiasper met een instelling of organisatie om iets meer te weten te komen over de specifieke dag van vandaag. Afgelopen zaterdag was het de Wereld Hoelahoep dag en speciaal daarvoor belden inval DJ’s Jos en Erwin met Gianni Esposito van Matchu Sports die speciale hoelahoep sportlessen geven.

Wat hoelahoepen precies is zou eigenlijk meer uitgelegd te hoeven worden maar voor iedereen die niet helemaal helder heeft wat het nou precies is, leggen wij het nog éénmaal uit. Bij Hoelahoepen gaat de speler in een grote hoepel staan om deze vervolgens op te tillen ter hoogte van de gordel. Door vervolgens de hoepel een zwaai te geven komt deze in beweging. Bij hoelahoep is het de kunst om de hoepel om het midden te laten draaien door bewegingen te maken met de buikgordel in een cirkelvorm.

Gianni Esposito van Matchu Sports verkoopt de fitness variant van deze hoelahoep en dat wil zeggen dat je aan het hoelahoepen bent met een verzwaarde hoelahoep zodat je fit kan worden op een leuke manier. Je zet bij deze sport extra je buikspieren aan het werk en bent lekker calorieën aan het verbranden. Daarbij heeft de sport een hele hoge fun factor!

Het is een superleuke manier om te sporten, je pakt er echt je buikspieren mee aan en je verbrand er ongeveer 165 calorieën mee per half uur en dat is ongeveer de helft van wat je doet met het hardlopen. Wanneer de hoelahoep vaak naar beneden valt dan kan het zijn dat je als sporter niet heel soepel in de heupen bent. Als tip geeft Gianni dan mee om je bovenlichaam goed stil te houden en je heupen te blijven bewegen en een trucje is om je eigen schouders vast te houden of je armen gekruist over jezelf heen te leggen. Het devies is daarom ook om lekker te blijven oefenen.

Bij Matchu sports kan je altijd meer informatie krijgen over deze hele leuke sport. Het bedrijf, dat oorspronkelijk uit Twente komt, doet meer dan alleen hoelahoep want ook voor fysiotherapie, padel en yoga kan iedereen terecht bij de winkel. Ze proberen echt meer te zijn dan alleen een winkel omdat ze als doel hebben mensen echt op gang te helpen.

Surf snel naar www.matchusports.nl voor meer informatie over de verschillende sporten en koop al je sport equipment via deze site. Luister hier het hele interview dat de DJ’s Erwin & Jos afgelopen zaterdag hadden met Gianni en hoor direct of ze zelf een beetje kunnen hoelahoepen:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love