Hidde en Fem winnen Houtense Voorleeswedstrijd

8 februari 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Hidde en Fem winnen...

Hidde van Rooijen van de Van Harte School en Fem Huizinga van De Fontein hebben maandag 7 februari de Houtense voorleeswedstrijd gewonnen. Aan deze online voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, die werd georganiseerd door de Bibliotheek Lek & IJssel, deden zeven schoolkampioenen mee. De winnaars gaan door naar de regiofinale.

De wedstrijd werd online gehouden, zodat iedereen mee kon doen. De klassen van de deelnemers zaten klaar om hun kandidaat te steunen. Alles werd in goede banen geleid door presentator René Mulder (The ReadShop Castellum).

De jury, bestaande uit Kees van Dalen (wethouder gemeente Houten), Kristel Peters (docent College de Heemlanden) en Angelique Voulon (Bruna Het Rond), had de moeilijke taak om uit de zeven voorleeskanjers twee winnaars aan te wijzen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Het niveau van de voorlezers was hoog, vond de jury. Ook vonden ze het leuk om te zien hoe enthousiast de klasgenoten waren en kregen ze zin om de voorgelezen boeken zelf te gaan lezen.

Hidde van Rooijen en Fem Huizinga werden uiteindelijk de winnaars. Hidde las voor uit ‘De Griezelbus’ van Paul van Loon. Volgens de jury had Hidde voorgelezen in een mooie setting in de klas. Het was gaaf om naar hem te luisteren; de jury wilde heel graag weten hoe het verhaal afliep. Ze voelden zich als luisteraars enorm betrokken bij het lezen. Fem las voor uit ‘De Gorgels’ van Jochem Meijer. Zij zat thuis in quarantaine, maar haar klas had een mooi spandoek voor haar gemaakt. Volgens de jury las Fem rustig voor en kon je er mooi bij wegdromen. Ze zagen het verhaal helemaal voor zich.

Op dinsdag 22 maart verdedigen Hidde en Fem de Houtense eer in de regiofinale voor Lek & IJssel.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Knock on Wood

19:00 20:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love