Boompjesactie gemeente Houten

9 februari 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Boompjesactie gemeente Houten

De Natuur en Milieufederatie Utrecht organiseert voor de gemeente Houten een speciale actie voor haar inwoners om boompjes te planten in de eigen tuin! Zo kan het Boompjes voor beginners-pakket van Plan Boom met drie inheemse boompjes nu tijdelijk met 50% korting besteld worden. De pakketten zijn gemakkelijk online te bestellen, worden gratis thuis bezorgd en worden geleverd met een handige plantinstructie. Voor bewoners met meer ruimte in de tuin zijn er ook grotere laag- en halfstam appelbomen. Zo kan iedereen, ook mensen zonder groene vingers, mee helpen om Nederland groener, mooier en gezonder te maken. Plan Boom wil in heel Nederland in vier jaar tijd 10 miljoen bomen planten en iedereen kan daaraan bijdragen. De gemeente Houten ondersteunt deze missie. 

Projectleider Plan Boom Max Zevenbergen: “Voor de pakketten hebben we gekozen voor de Veldesdoorn, Sporkehout en de Gele kornoelje. Inheemse soorten, die het met hun kleur en vruchten goed doen in iedere (stads)tuin. Door de bloemen, bessen en zaadjes zijn ook de bijen, vlinders en vogels er dol op.”

Boompjespakketten en fruitbomen
Voor deze speciale actie van de gemeente Houten kost een Boompjes voor beginners-pakket nu tijdelijk maar €12,50. Mocht je aan één boompje genoeg hebben, dan kun je het pakket natuurlijk samen met de buren, vrienden of familie aanvragen! Voor de grotere tuinen zijn er appelbomen beschikbaar, zowel laagstam (nu voor €12,25) en halfstam (nu voor €17,50). Denk er wel aan dat de boompjes na ontvangst zo snel mogelijk de grond in moeten, anders drogen de wortels uit. De boompjespakketten kunnen besteld worden tot en met 11 maart, de fruitboompjes tot en met 25 februari (zolang de voorraad strekt, dus wacht niet te lang).

De boompakketten en fruitbomen kunnen besteld worden via www.planboom.nl/houten. De boompakketten worden gratis thuisbezorgd en de fruitbomen worden in de ochtend van 5 maart 2022 uitgedeeld bij het NME centrum in Houten. Meer informatie hierover ontvangt u in een bevestigingsmail na bestelling.

Plan Boom
Plan Boom is een project van de Natuur en Milieufederaties, LandschappenNL en partners Trees for All, LSA bewoners, stichting wAarde en de stedelijke milieucentra. Samen planten zij met heel Nederland 10 miljoen bomen. Overheden, buurtinitiatieven, grondeigenaren en nu dus ook mensen met een eigen tuin(tje) helpen mee om dit doel te realiseren.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love