Het Taalhuis is er tijdens de pandemie voor iedereen.

24 februari 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Het Taalhuis is er...

Omdat het afgelopen zondag 21 februari de Internationale dag van de Moedertaal was belden de DJ’s van het Omroep Houten radioprogramma Enthousiasper met Nienke Rijkeboer, coordinator bij het Taalhuis Houten.

Ze spraken over het belang van deze dag maar vooral ook hoe belangrijk de rol van het Taalhuis is tijdens de corona pandemie.

Het taalhuis is er niet alleen voor nieuwe Nederlanders maar ook voor mensen die in Nederland geboren zijn en om een andere reden een taalachterstand hebben opgelopen.
Omdat de bibliotheek door de pandemie niet open kan gaan, worden de verschillende geplande activiteiten noodgedwongen online uitgevoerd.
Gelukkig gaat dit erg goed en zetten de vrijwilligers zich voor de volle 100% in. Toch zijn deze mogelijkheden alleen voor mensen beschikbaar die digitaal vaardig zijn en daarom dat het Taalhuis inmiddels ook een cursus aanbied om deze vaardigheid te verbeteren.

Omdat de informatie voorziening omtrent de voortgang van de huidige corona pandemie niet altijd even makkelijk te volgen is voor mensen met een taalachterstand zijn er websites als www.pharos.nl en corona.steffie.nl opgestart.
Op deze websites kan iedereen informatie vinden over het virus, het vaccineren en bijvoorbeeld de avondklok uitgelegd in begrijpelijke woorden.
Verder is er via www.taalhuislekstroom.nl meer informatie te vinden over de hulp die het Taalhuis Houten kan bieden aan mensen met een taalachterstand.

Luister hier naar het gehele interview met Nienke Rijkeboer, coordinator van het Taalhuis Houten.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love