Je loopt het veiligst aan de linkerkant van de weg.

24 februari 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Je loopt het veiligst...

Vorige week werd bekend gemaakt dat het wandelroute netwerk in de provincie uitgebreid wordt en de DJ’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper vroegen zich af aan welke kant van de weg je eigenlijk het beste kan lopen.

Nienke Posthumus, voorzitter van Scouting Schonauwen wist de DJ’s te vertellen dat je natuurlijk het beste op de stoep kan lopen maar wanneer er geen stoep is je het beste links van de weg kan lopen.

De linker kant is het veiligste omdat je al het aankomende verkeer aan ziet komen en bij een gevaarlijke situatie eventueel in de berm kan stappen.

Daarnaast spraken DJ’s Jasper de Bruijn & Steffie van Lamoen met Nienke over de World Thinking Day van afgelopen maandag 22 februari. Een jaarlijks terugkerende dag die in het teken staat van meisje verenigingen. Nienke vertelde dat er bij scouting in Houten geen losse meisjes groepen meer bestaan maar benadrukte wel het belang van deze meisjes groepen voor de positie van vrouwen in ander minder ontwikkelde landen.

Ook het onderwerp Covid-19 en de impact van de pandemie op scouting ontbrak natuurlijk niet tijdens het interview.
Nienke liet weten dat het fysiek uitoefenen van sport en spel bij scouting stil is komen te liggen maar dat scouting sinds het begin van de lockdown gewoon digitaal door is gegaan.
De omslag naar het digitaal voortzetten van scouting is heel makkelijk gegaan omdat creatief zijn onderdeel is van scouting. Hierdoor zijn er heel veel mensen van scouting Schonauwen met bijzondere ideeën gekomen en heeft de afgelopen periode daarmee bewezen dat als je digitaal samen komt je alsnog hele leuke dingen kunt doen.

Luister hier het gehele interview terug dat de DJ’s afgelopen zaterdag hadden met Nienke Posthumus tijdens de zaterdagmiddag show Enthousiasper.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love