Het is heel bijzonder dat er kersen in de kas geteeld worden in ‘t Goy!

15 november 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. Het is heel bijzonder...

Iedere week besteden de DJ’s van Enhtousiasper met veel plezier aandacht aan een lokale ondernemer tijdens het wekelijkse item: Fietsen voor mijn eten. Deze week hebben Jasper en Steffie kersenmeisje Yvonne van Leeuwen aan te telefoon om te praten over kersen!

Omdat de ouders van Yvonne al jaren in ‘t Goy kersen telen in de kassen en de boomgaard naast de kassen heeft ze de bijnaam “het kersenmeisje” gekregen. Aangezien de kersen bij Yvonne in de kas geteeld worden is ze altijd als een van de eerste in het jaar met verse kersen. De eerste kersten kunnen vaak al in mei in de verkoop!

Het is eigenlijk best bijzonder dat er in ’t Goy kersen in kassen geteeld worden omdat dit helemaal niet zo vaak voor komt in Nederland waar de kersen traditioneel vaak in boomgaarden geteeld worden. In Nederland zijn er ongeveer tien telers die hun kersen in de kas telen maar het toevallig wil dat er in ’t Goy nog een teler is die zijn kersen in de kas teelt. Bij van Leeuwen worden er elf verschillende soorten kersen op het bedrijf geteeld. Er is specifiek voor deze elf gekozen omdat ze elkaar mooi opvolgen tijdens de oogst maar ook omdat er verschil zit in smaak en textuur. De favoriete kers van Yvonne is de Snijder omdat deze heel groot is en daarmee lekker vlezig en heerlijk sappig is.

Het bedrijf van Yvonne dat in ’t Goy aan de Wickenburghseweg zit is niet te missen!
Op het terrein staat namelijk een 8 meter hoge paal waar allemaal gekleurde klompen aan hangen. Het is een echte eyecatcher die gemaakt is van een afgedankte elektriciteitsmast. Er hangen ongeveer 100 klompen aan de paal maar Yvonne kan niet zeggen hoeveel het er precies zijn! “het is namelijk een gewild object bij puzzel ritten” Wel kon ze vertellen dat het idee van de paal door haar opa eind jaren 70 gepikt is van een neef uit ankerveen die dit ook bij hen op het erf had staan.

Iedereen die kersen wil komen kopen en klompen wil komen tellen is welkom op de Wickenburghseweg 7 in ’t goy en kan ook meer informatie over het bedrijf vinden via: http://kersenmeisjes.nl/
Ook kunnen liefhebbers het hele interview terug luisteren dat Yvonne afgelopen zaterdag had tijdens de uitzending van Enthousiasper:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love