Heropening ‘t Gebouw te Tull en ‘t Waal

30 augustus 2018

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Heropening ‘t Gebouw te...

Heropening en Inloopavond ’t Gebouw te Tull en ’t Waal.
Afgelopen vrijdag 24 augustus, is het sociaal cultureel centrum door de wethouder, mevrouw Hilde de Groot en de voorzitter van de Vereniging tot instandhouding van ’t Gebouw, de heer Jurrie de Vos, feestelijk heropend.
De heer De Vos ging in op de bijzondere opzet van dit buurtgebouw, namelijk dat de gemeente weliswaar eigenaar is, maar dat de vereniging mét vele vrijwilligers, zorgt voor exploitatie en ook voor de verbouwing die nodig was om het gebouw aan te passen aan de huidige tijd.
Een externe interieurinrichter is aan het werk gegaan en uit haar verschillende ontwerpvoorstellen is de keuze gemaakt die men vanavond kan bekijken.
De financiering is geregeld door de eigen middelen aan te vullen vanuit de gemeente.
Dus nu staat er een gebouw met een eigentijdse inrichting, dat uitnodigend is voor sociaal culturele activiteiten in de dorpskern, maar dat ook door externen gehuurd kan worden voor allerlei activiteiten zoals vergaderen, ondernemen of feestvieren. Verhuur is namelijk nodig om de exploitatie rond te krijgen.
Mevrouw De Groot benadrukte dat deze bijzondere vorm van samenwerking eigenlijk leidde tot een cadeautje voor de gemeente. Mede omdat ook in het eigen onderhoud wordt voorzien.
Voor de kleine kernen in het buitengebied zijn de buurthuizen voor de gemeente financieel wat moeilijker te verantwoorden maar is hun sociale functie overduidelijk. Hier is een mooie oplossing gevonden.
Tot slot kreeg de voorzitter een cadeautje, een luchtfoto van het oude gebouw, en sprake beide sprekers de wens uit dat het gebruik van ’t Gebouw de komende jaren een toename in de verbindende functie binnen de lokale gemeenschap mag hebben.

Tekst: Frans van Heerden, buurtreporter Omroep Houten.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love