Herontwikkeling locatie De Grund

27 oktober 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Herontwikkeling locatie De Grund

Waar nu nog cultureel centrum De Grund is gehuisvest zal naar verwachting eind 2026 het project ‘Herontwikkeling locatie De Grund’ zijn afgerond. Een woningbouwproject waarin “ook betaalbare woningen voor ouderen zullen worden gerealiseerd”. Aldus laat de gemeente Houten weten in de ‘Ontwikkelingsvisie Oude Dorp 2030’.

De aanbesteding voor de herontwikkeling van het terrein aan De Poort in Houten zal naar verwachting starten in april 2024, waarna de plannen definitief vorm zullen krijgen. Medio 2025 zullen dan de benodigde vergunningen verleend zijn waarna de eerste paal de grond in kan.

In het document ‘Ontwikkelingsvisie Oude Dorp 2030’ staat met nadruk geschreven dat de gemeente zich actief bezig zal houden met de herhuisvesting voor de huidige gebruikers van het pand waaronder muziekvereniging Kunst Na Arbeid en Voedselbank Houten.  De locatie is bij de gemeente ook in beeld om naast woningbouw te voorzien in de behoefte aan een gemeenschappelijke ruimte voor sociaal-culturele activiteiten.

Op woensdag 8 november aanstaande wordt in het Gemeentehuis een inloopavond gehouden waar belanghebbenden ideeën kunnen aanleveren die meegenomen worden in de uitwerking van de plannen. De inloopavond start om 19:30 uur.

​​​​​​​

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love