De kasteeltuin van Jonkheer Ram

29 oktober 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. De kasteeltuin van Jonkheer...

Toen de Jonkheer het nog voor het zeggen had op zijn landgoed moet zijn tuin er heel wat florissanter hebben bijgelegen dan nu het geval is. Slechts een handvol vrijwilligers trekt zich nog het lot aan van de op historische grond gelegen tuin.

 

Ongetwijfeld heeft de edelman er met plezier gelopen en genoten van de bloemen. Zeker zullen de kruiden waaraan een geneeskrachtige werking werd toegeschreven door hem zijn gekoesterd. Boeketten uit zijn eigen tuin hebben het kasteel kleur gegeven. De weelderige zoete geur van voorjaar en zomer verspreidend in gangen en kamers. De tuin die hij en zijn vrouw koesterde als een kostbare schat heeft door de jaren ingeboet aan schoonheid.

Heden ten dage dreigt de historische kasteeltuin in verval te raken bij gebrek aan vrijwilligers. Net als bijna vijftien jaar geleden, zal weer een groep enthousiastelingen bereid gevonden moeten worden er tijd en energie in te steken om weer een lusthof te creëren en te onderhouden, die voormalig kasteel Schalkwijk waardig is. De gemeente Houten staat welwillend tegenover het project en staat waar mogelijk de vrijwilligers bij de tuin in oude luister te herstellen. Vele handen moeten ook dit werk licht maken. De houten bloembakken die met zorg zijn ingeplant behoeven herstelwerkzaamheden.

Het welig tierende gewas dat er van oorsprong niet in hoort dient te worden bestreden om het jaar rond te kunnen genieten van de tuin die de Jonkheer waardig en het bezoeken waard is.

 

Stuur een email voor informatie: info@eilandvanschalkwijk.nl 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love