Heerlijk eten na een fietstocht van het Zomer(s) Fietsfestijn.

11 juli 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Heerlijk eten na een...

Iedere zaterdag bellen de DJ’s van Enthousiasper met een lokale ondernemer om de achtergrond van een persbericht of artikel te krijgen. Deze week bellen Jasper de Bruijn & Steffie van Lamoen met Irene, eigenaresse van het Wapen van Odijk om te onderzoeken waarom fietsers bij dit restaurant moeten eten na een fietstocht van het Zomer(s) Fietsfestijn.

Dat de Kromme Rijnstreek een prachtige regio is om door te fietsen mag geen verrassing meer zijn en ook is ondertussen wel bekend dat Fietsen voor mijn Eten een zevental arrangementen gemaakt heeft om lokaal na een fietstocht heerlijk te kunnen eten.
Een van deze arrangementen brengt de fietser langs bij het Wapen van Odijk, een fijn restaurant met een heerlijke binnentuin waar de lavendel op dit moment vol op bloeit.

Eigenaresse Irene vind het belangrijk om zo veel mogelijk met lokale ondernemers te werken en het Wapen is ook echt een ontmoetingsplek waar samenwerkingsverbanden tussen lokale ondernemers ontstaan. Zelf werkt ze veel met lokale ondernemingen zoals: De echte bakker Doeleman, slijterij Barrique, De Oskam voor verse aardbijen en asperges en “Eet van de boer” voor al het lokale vlees.  Dit gedachtengoed sluit dus goed aan bij het Fietsen voor mijn eten waarbij voor het Zomer(s) fietsfestijn er op dit moment bij het Wapen van Odijk rijn rund op het menu staat.

Daarnaast organiseren Irene en haar partner iedere woensdag de aanschuiftafel bij het Wapen van Odijk waar iedereen kan aanschuiven voor een hoofdgerecht tegen een vriendelijke prijs om het diner zo toegankelijk mogelijk te maken. Aankomende woensdag staat er een heerlijke Witvis met Remouladesaus op het menu. Het leuke van de aanschuiftafel was dat mensen vroeger ook echt daadwerkelijk aan een hele lange aanschuiftafel zaten. Maar omdat deze tafel door de 1.5 meter regels wel heel lang zou worden is er inmiddels gekozen om iedereen verspreid door het restaurant te laten zitten.

Zie de website van het Wapen van Odijk voor meer informatie over het maandmenu, de aanschuiftafel en de lavendeltuin. www.wapenvanodijk.nl en bezoek www.fietsenvoormijneten.nl voor alle fietsroutes.
Luister daarnaast hier het hele interview terug dat Irene had afgelopen weekend met Jasper & Steffie waarbij je ook direct de naam van de ijsleverancier waar het Wapen van Odijk sinds kort een samenwerking mee is aangegaan te horen krijgt:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love