Jansen & de Boer staan met zelfgemaakte poppen aanstaande zaterdag op het veld bij Schoneveld.

11 juli 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Jansen & de Boer...

Iedere zaterdag bellen de DJ’s van Enthousiasper met een artiest die op komt treden in Houten om te kijken wat er allemaal gebeuren gaat! Deze week bellen Jasper en Steffie met de Houtense Willeke de Boer, onderdeel van Jansen & de Boer die hun voorstelling Flat komen spelen.

Jansen & de Boer is een muzikaal beeldend theatergezelschap uit Zwolle waarbij de dames veel werken met poppen. De voorstelling Flat, als in verzorgingsflat, gaat over Willem. Hij woont al jaren in het tehuis en kan eigenlijk alleen nog maar mopperen. Wanneer er een nieuwe buurvrouw naast hem komt wonen die nog vol energie zit en zin in het leven heeft ontstaat er een nieuwe liefde. Het is een voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar oud over liefde en het zorgsysteem in Nederland.

De voorstelling heeft voor iedereen wat in zich. Het is leuk voor kinderen maar soms spelen Jansen en de Boer deze voorstelling alleen voor volwassenen en dus laat Willeke weten dat je ook kaarten voor deze voorstelling moet kopen wanneer je geen kinderen hebt en graag gewoon weer eens naar het theater wilt.

De poppen waar mee gespeeld wordt, hebben ze zelf gemaakt. De dames hadden altijd wel de ambitie om poppen te maken maar om het daadwerkelijk uit te voeren zijn ze bij theater Gnaffel in de leer gegaan. Er gaat veel tijd over het maken van deze poppen heen. Eerst moet er een hoofd gekleid worden, daarna met gips een mal maken, vervolgens dit weer met latex op te vullen en schuim. Wanneer je non stop bezig bent zou je een pop wel in een week kunnen maken maar Willeke is er wel wat langer mee bezig geweest.

Aankomende zaterdag 17 juli staan de poppenspelers om 16:00 op het grasveld bij Schoneveld. Er zijn nog kaarten te koop die 7 euro per stuk kosten en Enthousiasper raadt iedereen aan om dit zeker te doen. Mocht zaterdag nou niet lukken dan is er meer informatie over de speellijst en andere voorstellingen te vinden via: www.jansenendeboer.nl

Luister hier het hele interview terug dat Willeke afgelopen zaterdag had met Jasper & Steffie en leer direct of de theatermaakster nog veel familie in Houten heeft wonen:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love