Heel Houten Danst hartverwarmend

16 februari 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Heel Houten Danst hartverwarmend

Na de vele schokkende en verdrietige beelden in het nieuws over de aardbeving in Turkije en Syrië, wilde Stardance Studio’s graag op haar manier een steentje bijdragen. Er werd besloten om op woensdag, tijdens de landelijke actiedag, zoveel mogelijk Houtenaren te verzamelen op Het Rond om gezamenlijk steun te bieden aan de slachtoffers en de Houtense Turkse en Syrische gemeenschap.

Omdat dans verbindt, was een docent met enkele leerlingen aanwezig om het publiek eenvoudige dansen aan te leren. “Het was zo mooi om te zien hoe de hele groep aanwezigen meedanste op de muziek. We hadden niet verwacht om op zo’n korte termijn (48 uur) zoveel mensen en zoveel donaties te verzamelen.”, aldus Christel van der Gun, “Ik voel zoveel dankbaarheid dat een idee zo snel opgepakt en uitgevoerd kan worden in onze Gemeente. De lijnen zijn kort, dus de vergunningen werden snel geregeld, De Rooy Transport zei direct “ja” op mijn vraag of ze een podiumwagen wilden sponsoren en het theater Aan de Slinger stond direct klaar met licht, geluid en 2 technici. Dat is toch fantastisch!”

In eerste instantie werd een vergunning tot 500 personen verleend, dus werd dat ook het doel. Voor de actiepagina van Giro 555 werd toen bedacht om van iedereen ongeveer €5 te ontvangen en kwam het doel €2.500,- tot stand. “Inmiddels komt dat doel steeds dichterbij, want de teller staat nu (vrijdag 17-2, 11 uur) op €1.920,-. We hebben onze actiepagina (zie link Instagram profiel of www.stardance.nl) ingesteld tot 1 maart, dus hopelijk gaan we ons doel gewoon halen in de komende week!”


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love