Heb jij nog papieren VVV-bonnen? Wissel ze nu nog in!

17 mei 2022

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Heb jij nog papieren...

Zoals iedere zaterdag hebben de DJ’s van Enthousiasper tips over wat er in de omgeving te doen is. Vaak spreken Jasper & Steffie met een artiest die in het Theater aan de Slinger op komt treden maar deze week was vriendin van de show Josine te gast die werkzaam is bij de VVV in Houten. Ook Josine heeft altijd veel leuke tips in petto om Houtenaren vrolijk door het weekend te krijgen.

Het interview liep in het begin een beetje spaak. Door een foutje van Dj Jasper dacht hij dat Josine haar verjaardag vierde en wilde hij met veel plezier voor haar zingen. Helaas had Jasper dus verkeerd in zijn agenda gekeken omdat Josine volgende week zaterdag 21 mei pas haar verjaardag zal vieren, een moment waar ook die dag zeker bij stil gestaan gaat worden! Gelukkig pakte Josine de vergissing sportief op en wist ze, ondanks dat ze hier niet op gerekend had, de luisteraar van het zaterdagmiddag radioprogramma te informeren over de leukste uitjes in de omgeving.

Zoals altijd begint een goed uitje bij de VVV op het rond! Hier zijn verschillende fiets en wandelkaarten te vinden waar de mooiste routes uit de omgeving op aangegeven staan. Sinds kort is er het Lente Fiets Festijn Kromme Rijn dat georganiseerd wordt door de Fietsen voor mijn eten organisatie waar Christie de Vrij bij betrokken is. Ook zijn er wandeltochten te vinden zoals de “bunkertrail”, de “Wijk bij Duurstede” looproute waarbij de stad verkend wordt of een looproute van 29 kilometer langs de rivier de Kromme Rijn. Allemaal aanraders volgens Josine! Die de nadruk wil leggen op de overdaad aan fruittelers in onze omgeving waarbij allemaal het seizoen start en de aardbeien, kersen en ander soorten fruit vers van de boom geplukt kunnen worden.

Josine merkt dat mensen steeds meer zin krijgen om dingen te gaan doen en hierdoor vaker de VVV in Houten binnen lopen met een vraag over de wandel of fietsroutes. Het leuke aan de winkel van de VVV is dat hier los van deze kaarten ook veel lokale producten te vinden zijn die verkocht worden. De winkel is, los van zondag, geopend van 11:00 tot 15:00 en te vinden op het Onderdoor 80 in Houten. Hier kunnen ook, als leuk cadeau, VVV-bonnen gekocht worden. Deze bonnen zijn in de loop der tijd wel gemoderniseerd en bestaan niet meer zoals vroeger uit een papieren versie met een scheurlijn. Tegenwoordig is deze van plastic en heel gemakkelijk op te laden met allerlei bedragen.

“De oude versie van de VVV-bon zijn ook niet meer in te wisselen” laat Josine weten. Dat niet iedereen zich hiervan bewust is blijkt wel uit het feit dat Dj’s Jasper & Steffie nog een aantal bonnen op zolder hebben liggen en zich nu geen raad meer weten wat hier mee te doen! Gelukkig is de waarde van deze bon nog niet vergaan en de bonnen kunnen bij het hoofdkantoor van de VVV omgeruild worden voor geld. Via de klantenservice van de landelijke VVV organisatie kan informatie ingewonnen worden over het omruilen van deze bonnen. Luister hier het hele interview terug dat Josine afgelopen zaterdag gaf aan de Dj’s van Enthousiasper:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love