Feest Wereldwinkel Houten druk bezocht

18 mei 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Feest Wereldwinkel Houten druk...

De feestelijke viering van het 30-jarige bestaan van Wereldwinkel Houten heeft grote belangstelling getrokken. Ruim 200 medewerkers, oud-medewerkers, klanten en andere belangstellenden waren op dinsdag 10 mei naar Theater aan de Slinger gekomen voor de film ‘Bigger than Us’, die werd aangeboden door de Wereldwinkel. “Een verontrustende en tegelijkertijd hoopgevende film”, aldus één van de bezoekers. 

De Wereldwinkel heeft in haar 30-jarige bestaan een enorme kwaliteitslag gemaakt en zit qua omzet nog steeds in de lift. “Ook de moeilijke periode met corona hebben we goed doorstaan”, aldus voorzitter Ginny Mulder van de Wereldwinkel. “Ons succes hebben we te danken aan onze enthousiaste vrijwilligers, waarop we al jaren kunnen rekenen voor het bemensen van de winkel en alle andere  werkzaamheden die daarbij komen kijken”.

Missie
Daarnaast is ook de belangstelling van klanten voor fairtrade en duurzame producten toegenomen.  “Toch is onze missie nog niet volbracht. Nog steeds krijgen veel mensen elders op de wereld geen eerlijke prijs voor hun product of hun arbeid en is er nog steeds kinderarbeid. Ook worden producten niet altijd gemaakt met respect voor de natuur, ook dat is één van de pijlers van fairtrade”, benadrukt Mulder.

Stokje doorgeven
“Gelukkig vinden jongeren fairtrade en duurzaamheid steeds belangrijker en dat is goed, want wij willen graag het stokje doorgeven”. De filmavond paste goed in de boodschap van de Wereldwinkel. ‘Bigger than Us’ gaat over jongeren die zich inzetten voor een betere wereld.

De schrijnende beelden van misstanden maakten duidelijk dat er nog een lange weg te gaan is. Maar de motivatie van jongeren om hiertegen in actie te komen en hun geloof in een goede afloop, waren hoopgevend.

De jongeren in de film zijn onder meer actief met het opruimen van plastic afval op Bali, het verbeteren van rechten van meisjes en vrouwen in Malawi, het bestrijden van vervuiling door fracking in de bergen van Colorado, scholen voor Syrische vluchtelingenkinderen, training in het toepassen van permacultuur in Oeganda en nieuwsgaring door bewoners van de favela’s van Rio de Janeiro.

Bestuur Wereldwinkel Houten


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love