Heb jij de enige echte Houtense cafe puzzel al?

4 juli 2022

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Heb jij de enige...

Iedere week bellen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een lokale ondernemer om te onderzoeken of er nog wat gedaan wordt met de speciale dag van de week. Omdat het 13 juli de Internationale puzzeldag is spraken Jasper & Steffie met Marc van de Readshop in Houten omdat deze de officiële gemeente Houten puzzel verkopen!

Bij de Readshop in Houten Castellum verkopen ze een puzzel met alle hoogtepunten van de gemeente Houten. “Wij zijn er in onze twee winkels achtergekomen dat puzzelen steeds populairder is geworden” laat Marc enthousiast weten waarom er voor gekozen is om deze puzzel uit te brengen. De puzzel is een regelrechte hit en wordt veel verkocht in de winkels van de Readshop in Houten. Marc heeft vorig jaar in de winkel de klanten gevraagd om hun favoriete stukje Houten naar hem toe te mailen en vanuit deze lijst zijn hier 21 Houtense hoogtepunten gekozen die in de puzzel zijn opgenomen.

Deze uit 1000 stukjes bestaande puzzel met beelden uit onze gemeente is niet uniek in Nederland. Meerdere dorpen, steden en gemeentes in Nederland hebben zo’n ‘Cafe puzzel’ uitgebracht met daarop de hoogtepunten van de desbetreffende gemeente. Toch mogen wij in Houten wel heel trots zijn op de Houtense cafe puzzel waar veel Houtense hoogtepunten op terug te vinden zijn. Zo staan onder andere: De Kip, de huisjes aan de rietplas, de kerk op het oude dorp, het oude treinstation, de brandweerkazerne en het nieuwe muntgebouw afgebeeld op de puzzel. “Wanneer je op tafel kijkt zie je het Groentje liggen en daarop de voorpagina sta ik samen met mijn compagnon Rene op” aldus de trotse Marc over wat er te zien is op deze puzzel.

Deze Houtense puzzel kan natuurlijk gekocht worden bij de vestigingen van de Readshop in Houten en ook via de website www.funshophouten.nl en luister voor de volledige beleving het interview terug dat Marc afgelopen zaterdag gaf tijdens de Enthousiasper radiouitzending:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love