Jubileumeditie van Loeren Festival trekt ruim 2.000 bezoekers

4 juli 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Jubileumeditie van Loeren Festival...

Loeren Festival vierde afgelopen weekend een zonovergoten jubileumeditie in de kersenboomgaard in ‘t Goy bij Houten. De prachtige kersenboomgaard was voor even de thuisbasis voor meer dan 2.000 bezoekers, theatergezelschappen en artiesten als Douwe Bob, Janne Schra en RONDÉ.

De weersvoorspellingen konden niet beter en het werd dan ook een zonnige editie van Loeren. Bezoekers konden genieten van grote muzikale acts, theatervoorstellingen en lokale foodtrucks. Projectleider Bea Nederhoff: ‘’Het programma was erg divers. Met aan de ene kant grote namen op het muziekpodium, maar ook theatergezelschappen en kleinkunst. Op landgoed Wickenburg was bijvoorbeeld de voorstelling ‘Freedom’ te zien, waarin de verhalen van 30 jongeren over vrijheid bij elkaar kwamen in dans en theater.’’  Voor kinderen waren er speciale activiteiten met onder meer NPO Zappelin ster Fenna Ramos, die met de kinderen zong en danste op het Kersenpodium.

Ook stonden er tal van muzikale acts: ‘’De Utrechtse band RONDÉ was één van de absolute hoogtepunten van de dag. Zij speelden een geweldige show waarbij het publiek volledig loskwam. Voor artiesten is de locatie ook bijzonder: een ‘kleedkamer’ waar je het verse fruit van de bomen kon plukken. Bands kwamen heel enthousiast het podium op én af!’’’, aldus Nederhoff.

Dit jaar pakte Loeren Festival overigens groter uit dan ooit: het festival begon al op zaterdagavond met een diner en een dansvoorstelling. Het beroemde stuk ‘Föld’ van Krisztina de Châtel werd opgevoerd in de boomgaard. Een voorstelling waarbij dansers een strijd voeren met föld (het Hongaarse woord voor aarde).

Speciaal voor de uitvoering werd 21 kuub aarde gestort op het festivalterrein. Projectleider Bea Nederhoff: ‘’De voorstelling was ontroerend. Het publiek was erg onder de indruk van de zware fysieke dans in de aarde.”

Over het hele weekend kwamen meer dan 2.000 bezoekers op het festival af. Een gemêleerd publiek: jong en oud, gezinnen, maar ook vriendengroepen kwamen naar de kersenboomgaard van boer Vernooij. Wim en Annie Vernooij over Loeren: “Wij hebben de dag van ons leven gehad. Het was zo’n ongelooflijke goede sfeer. De hele familie vond het geweldig. Vooral Peter Lusse met zijn band vonden wij erg goed.’’


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love