Fietsen voor mijn eten Kromme Rijnstreek werkt ook volgend jaar samen met Omroep Houten

4 juli 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. Fietsen voor mijn eten...

Afgelopen radioseizoen mochten de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper iedere week met een andere lokale ondernemer bellen dankzij de samenwerking met Fietsen voor mijn Eten voorvechtster Christie de Vrij. Omdat het seizoen bijna op het eind loopt leek het Jasper & Steffie leuk om samen met Christie terug te kijken op het afgelopen seizoen en de hoogtepunten maar ook dieptepunten te bespreken.

Ook voor Christie is de samenwerking uitermate positief bevallen en wanneer ze terug kijkt op deze samenwerking dan herinnert ze zich nog het begingesprek waarbij besloten werd om iedere week een verhaal te vertellen. In het begin dacht Christie nog “hoe gaan wij een heel seizoen volmaken?” om daar vervolgens direct “maar ik heb heel veel inspiratie voor nog veel meer” aan toe te voegen. Het is een mooie puzzel geweest van verschillende ondernemers uit de omgeving waarbij de Dj’s deze buren steeds beter leerden kennen en tevens wat promotie voor hun ambacht konden doen.

“Ze verdienen het ook” laat Christie duidelijk weten die daar aan toe voegt dat sommige ondernemers eerst nog even de kat uit de boom wilde kijken maar vervolgens na het terughoren van de eerste interviews alsnog over stag gingen om deel te nemen aan dit wekelijkse item op de lokale radio. Jasper & Steffie waren iedere week weer verbaast over de liefde waar vanuit de ondernemers over hun eigen producten konden vertellen en genoten van de vele ondernemers die bij hen aan de telefoon hingen.

Voor Dj Jasper was Wim Oskam toch wel één van de absolute hoogtepunten omdat deze teler van fruit en aspergers makkelijk sprak maar ook een heel goed en mooi verhaal wist te vertellen. “Het ontstaan van de aspergeteelt op zijn land is een verhaal dat ik niet meer zal vergeten” aldus Jasper. Ook Marcel van RijnRund heeft indruk gemaakt op de Dj’s die het mooi vinden dat hij ieder jaar een kalfje geboren laat worden die hij vernoemd naar iemand en waarbij de Dj’s hopen dat het kalfje (R)enthousiasper gaat heten!

De samenwerking tussen Omroep Houten, Enthousiasper en Fietsen voor mijn Eten – Kromme Rijnstreek smaakt naar meer en daarom dat de Dj’s en voorvechtster Christie besloten hebben om volgend radioseizoen nog een seizoen verder te gaan. “Ik heb zo’n 80 ondernemers die verbonden zijn aan Fietsen voor mijn Eten en we hebben er nu pas 40 gehad. Dus genoeg ondernemers die nog aan bod kunnen komen” aldus de altijd vrolijke Christie.

Ga voor leuke zomerse uitjes naar www.fietsenvoormijneten.nl en luister via onderstaande link het hele interview van zaterdag terug:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love