4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Handbal Houten toont veerkracht...

Afgelopen zaterdag keerden de mannen van L. Van Raak Milieutechniek/Handbal Houten na twee jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau van Nederland en België, de BENE-League. Na een succesvol seizoen in de Eredivisie met het kampioenschap als hoogtepunt wachtte de ploeg van trainer/coach Job Reumer de eerste krachtmeting in de grensoverstijgende competitie. Tegenstander: het ervaren Sporting Pelt.

Het Houtense team kent een aantal wisselingen ten opzichte van vorig seizoen. Sem Klinkenberg en Boy van Eijk zijn helaas gestopt en Kyan van Berlo is overgestapt naar competitiegenoot Limburg Lions. Daarvoor in de plaats heeft Houten zich versterkt met de ervaren cirkelloper Diego Jacobs en middenopbouwer Wessel Blokzijl.

Om 19.00 uur klinkt in een volle Dome het beginsignaal en het is direct uitgerekend versterking Blokzijl die de andere versterking Jacobs weet te vinden en de openingstreffer op zijn naam zet: 1-0 voor Houten. De tien minuten die volgen gaan gelijk op met daarbij een zevenmeter die knap gered wordt door doelman Bjorn Brachten. Het vervolg van de tweede helft is moeizaam en stroef vanuit Houtense zijde wat Pelt de gelegenheid geeft om een flinke voorsprong te pakken en met een achterstand van 7-15 wordt de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft herpakt de ploeg van Job Reumer zich en lukt het de mannen hun vertrouwde snelle spelletje te spelen. In The Dome zit de sfeer er goed in. Het publiek kan genieten van een spannende tweede helft, waarin het wordt getrakteerd op prachtige doelpunten, mooie assists en puike reddingen aan beide zijden. De achterstand van Houten slinkt en het wordt zelfs even héél spannend, als tot tweemaal toe de score op één doelpunt verschil komt. Helaas blijkt Sporting Pelt uiteindelijk nét te sterk. Eindstand: 26-28. Ondanks de nederlaag kunnen de Houtense mannen terugkijken op een goede, eerste pot handbal in de BENE-League waarin ze veerkracht hebben getoond. Volgende week zaterdag gaat Houten op bezoek bij KTSV Eupen dat met ruime cijfers van Visé verloor. De wedstrijd begint om 20:15 uur.